AYDINPOST HABER (ÖZEL)/Filiz ÖZDEMİR-Coş’un yerine Bayburt valisi Kerem Al gelecek. Eylül ayında yapılacak devir teslim töreninden sonra Kerem Al Aydın valisi olarak görevine başlayacak. Aydın halkına yeni validen beklentilerini sorduk:

Ahmet Keleş (Öğretmen):Bence Aydın’da ciddi bir emniyet zaafı var. Şehirde motor hırsızlığı, kırsal kesimlerde de hayvan hırsızlığı had safhada. İşsizlik de önemli bir sorun. Yeni validen bu sorunlara eğilmesini, ayrıca tarafsız, şeffaf, halkla iç içe olmasını bekliyorum.

osman-kaplan.jpg

Osman Kaplan (Emekli):Ara sokaklarda denetimsizlik, başıboşluk hakim. Arabalar motorlar, ara sokaklardan çok hızlı geçiyor. Yollarda hızı engelleyebilecek tedbir alınmalı. Bu durum kazalara davetiye çıkarıyor. Yeni validen belediyeyle işbirliği içinde bu sorunu çözmesini bekliyorum.  

 

nezafet-gunduz.20110822095839.jpgNezafet Gündüz (Emekli):Bence Aydın’daki en büyük sorunlardan biri şehir içi trafikle alakalı. Ara sokaklarda dolaşan her on motordan dokuzu plakasız ve önleyici tedbirler alınmadığı için çok hızlı geçiyorlar. Yollara hızı engelleyecek kasisler yapılmalı. Ayrıca ara sokaklar çok denetimsiz. Levhaları dinleyen yok. Denetimsizlikten kaynaklanan bir diğer sorun da şehir içi minibüslerin ASTİM, üniversite, Diş Hastanesi hattında ayakta çok yolcu alması. Kanunen ayakta en fazla altı kişi olabilir ama bu hatlarda sabah saatlerinde ayakta bazen yirmi kişi oluyor. Yeni validen bu sorunları belediyeyle birlikte çözmesini istiyorum.

adnan-afyonlu.20110822095952.jpg

Adnan Afyonlu (Emekli):Ara sokaklar denetimsiz. Trafikle ilgili çok sorun yaşanıyor. Yeni validen emniyet müdürüyle diyalog içinde olup bu sorunu çözmesini bekliyorum.  Bir diğer sorun da akşam 17:00’den sonra tır ve kamyonlar anayola çıkıyor. Anayoldaki kamyon ve tır trafiğini azaltmak için çevre yolu yaptılar yarım duruyor.  Akşam 17:00’den sonra anayola çıkan kamyon ve tırlar yüzünden Aydın gibi küçük bir şehirde trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

 

Güner Güzel(Emekli):Yeni validen hükümetin değil devletin valisi olmasını istiyorum. Tarafsız,  şeffaf, halkla iç içe, belediye ve diğer kurumlarla uyum içinde çalışmasını bekliyorum.

ali-ozenc-emekli.jpg

Ali Özenç (Emekli):Ben yeni validen öncelikle Aydın’daki umumi tuvalet sorununu çözmesini bekliyorum. Bazı camilerde tuvalet var ama hem yetersiz hem de paralı. Bu konuyla ilgili belediyeye dilekçe bile verdim. Pazar yerleri, parklar ve istasyonlara ücretsiz umumi tuvaletler yapılsın. Çünkü parası olmayanlar boş arsalara, kapı girişlerine veya tuvaletlerin arkalarında ihtiyaçlarını gideriyorlar. Hem kötü kokuyor hem de mikrop saçıyor.

 

 

riza-kadife.jpg

Rıza Kadife (Emekli):Ara sokaklar çok denetimsiz. Araçlar çok hızlı geçiyor ve çok gürültü yapıyor. Engelleyici tedbir alınmalı. Yollar zaten dar bir de esnaf mallarını yolun kenarına dizince, araçlar da hızlı geçtiği için ara sokaklarda yürümek zorlaşıyor.  Parklar bakımsız ve karanlık. Ayrıca fırınlar ve tatlı imalathanelerinin daha iyi denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni validen belediyeyle birlikte bu sorunları çözmek için çaba sarf etmesini istiyorum.

 

 

cetin-kartal.jpg

Çetin Kartal (Esnaf):Bence Aydın’daki en önemli sorunlardan biri otopark ve terminal sorunu. Yeni terminalin bir an önce bitmesini istiyorum. Aydın’da başka AVM açılmasın istiyorum. Çünkü bizim gibi küçük esnafı çok kötü etkiliyor. Yeni validen beklentilerim, halkla iç içe olması ve bu sorunları çözmesi.

 

 

ercan-yavas.jpg

Ercan Yavaş: (Teknisyen): Bence Aydın’daki en büyük sorun emniyet zafiyeti. Her gün hırsızlık olayları yaşanıyor. Ben etrafımda bir çok kişinin evine hırsız girdiğini veya kapısının zorlandığını duyuyorum. Tinerci çocuklar etrafa zarar veriyorlar. Yeni validen öncelikle emniyet tedbirleri almasını bekliyorum.

 

 

 

sahin-koc.jpg

 

Şahin Koç (Müteahhit):Yeni validen objektif, insanlarla iç içe, halkla birebir görüşen, şeffaf bir vali olmasını bekliyorum. Belediyeyle barışık, işbirliği içinde hizmet etmesini isterim. Bir de adliye binası artık ihtiyacı karşılayamadığından sürekli ek binalar yapmak yerine, ihtiyacı karşılayabilecek nitelikte bir adliye binası yapılmalı diye düşünüyorum.

 

 

Aydın halkının rahatsızlık duyduğu konuların başında ara sokaklardaki denetimsizlik, trafik sıkışıklığı, parkların bakımsızlığı ve emniyet zafiyeti öne çıkıyor. Aydınlılar yeni vali Kerem Al’dan öncelikle belediyeyle uyum içinde olup bu sorunları çözmesini, bunun yanında tarafsız,  şeffaf, halkla iç içe olmasını bekliyorlar.