AYDINPOST HABER (ÖZEL) / Filiz ÖZDEMİR

ulas-gundar.20110818165640.jpgUlaş Gündar (30):Mizahı çok severim. Hayatımda önemli bir yeri vardır. Televizyondaki komedi dizilerini izlemeye zamanım olmuyor ama Penguen dergisinin takip ediyorum ve internetten çok fıkra okurum. Eski komedyenleri pek izlemem. Günümüz komedyenlerinden ise Şafak Sezer ve Jim Carry’nin filmlerini izliyorum. Şakalaşmayı severim. Sadece Atatürk ve bayrak hakkında şaka kaldırmam. Onun dışındaki hiç kimseyle ilgili esprilere bozulmam.

 

 

mehmet-umit-bagsever.20110818165748.jpgMehmet Ümit Bağsever (30):Mizahla aram çok iyidir. Gündelik hayatımda çok espri yaparım; bana şaka yapılmasından da hoşlanırım. Komedi Dükkanı, Çok Güzel Hareketler Bunlar gibi komedi programlarını kaçırmamaya çalışıyorum. Arada bir Leman dergisi de alıyorum. Cem Yılmaz’ı tüm filmleri evimde mevcut. Levent Kırca’nın parodilerini de çok beğeniyorum. Yabancı komedi filmleri altyazılı olduğundan çok tercih etmiyorum. Sadece Atatürk hakkında şaka kaldırmam. Günümüzün hiçbir siyasetçisi hakkındaki esprilere kızmıyorum; komikse gülüyorum.

 

ahmet-yavuz.jpg


Ahmet Yavuz(48):Mizahla aram iyi. Şakalaşmayı da severim. Mizah dergileri almıyorum ama Akasya Durağı, Komedi Dükkanı, Fıkralarla Türkiye gibi komedi programlarını izliyorum. Yabancı komedi dizileri izlemiyorum. Banan hitap etmiyorlar. Hayranlık duyduğum kişilerle ilgili espri yapıldığında gülmüyorum; aksine kızıyorum. Çünkü onların küçük düşürülmesine tahammül edemem.

 



ismail-ozkan.jpgİsmail Özkan (43):Günün stresini atmak için komik diziler izliyorum. Cennet Mahallesi, Türk Malı, Akasya Durağı, Komedi Dükkanı gibi programları tercih ediyorum. Mizah dergisi almıyorum; altyazılı oldukları için yabancı komedileri de izlemiyorum. Gündelik hayatımda esprili biriyimdir. Hayranlık duyduğum kişilerle ilgili esprilere kızmam; komikse gülerim.

 

 

ahmet-polat.jpg
 Ahmet Polat (27):
Mizah dergisi almıyorum. Yabancı komedi dizileri de izlemiyorum ama Haneler, Çok Güzel Hareketler Bunlar gibi programlarla Cem Yılmaz’ın, Kemal Sunal’ın ve Şafak Sezer’in filmlerini beğeniyorum ve ara sıra izlerim. Hiç kimseyle ilgili şakalar hakaret içermediği sürece beni kızdırmaz; komikse gülerim.

 


galip-yildiz.jpg
Galip Yıldız (30):
Mizahla aram fena değil. Eskiden Leman dergisi okurdum ama şimdilerde dergi almıyorum. Bazı yerli komedi dizileriyle Ata Demirer, Cem Yılmaz, Kemal Sunal gibi oyuncuların filmlerini izliyorum.  Yabancı komedi filmlerini ve dizilerini takip etmesemde arada bir izlerim. Beğendiğim siyasetçilerle ilgili esprilere de hiç bozulmam; komikse gülerim.




oguz-ataman.jpg

Oğuz Ataman (19):
Mizah dergisi almıyorum ama Geniş Aile dizisiyle Çok Güzel Hareketler Bunlar programını, Cem Yılmaz,  Ata Demirer, Kemal Sunal gibi oyuncuların filmlerini izlerim. Espriyi dozunda severim amqa hiç kimseyle ilgili espriye de bozulmam.



 

ferdi-baysal.jpg

 

Ferdi Baysal (19):Mizahla pek aram yok. Günlük hayatım da da ciddi biriyimdir. Mizah dergileri okumuyorum. Birkaç kez Penguen aldım ama pek beğenmedim. Nadiren televizyondaki komedi dizilerini izliyorum. Beğendiğim siyasetçilerle ilgili espri yapıldığında kızmam.

 

ozgur-cortukcu.jpg

 

Özgür Çörtükçü (16):Günlük hayatımda pek şakacı değilimdir. Mizah dergilerini de okumam ama Şahan Gökbakar, Ata Demirer gibi oyuncuların filmlerini ve Geniş Aile, Akasya Durağı gibi dizileri takip ediyorum. Yabancı komedi dizilerini ve yabancı filmleri de izlemem. Eşek şakalarına çok kızarım. Atatürk ve bayrak hakkında da şaka kaldırmam.

 

Ahmet Dursun (35):Mizahla aram normal. Dergi almıyorum ama gazete okurken karikatürleri okurum. Cem Yılmaz’ın ve Şafak Sezer’in filmleriyle Çok Güzel Hareketler Bunlar, Avrupa Yakası gibi dizileri izlerim. Yabancı komedi filmlerini pek izlemem. Kutsal değerler dışında hiçbir şey ve hiç kimse hakkındaki şakalara kızmam; komikse gülerim.

Aylin Dursun (32):Şakacıyımdır. Gündelik hayatımda da gülmeyi severim. Bir ara Gırgır dergisi okuyordum ama artık dergi almıyorum. Yerli komedi dizilerini de izlemiyorum çünkü bayat geliyorlar. Yabancı komedileri de izlemiyorum. Ama Cem Yılmaz’ın filmlerini çok beğeniyorum. Kutsal değerler ile Atatürk ve vatan hakkında şaka yapılmasından hoşlanmam; kızarım.


Dergi satışları düşük, reytingler yüksek

Araştırmamızın sonucuna göre Aydınlılar mizahı televizyondan izliyorlar. Mizah dergisi yada mizahla ilgili kitap okumuyorlar fakat komedi dizilerine ve yerli komedyenlerin filmlerine ilgi gösteriyorlar. Kutsal değerler ve Atatürk, bayrak gibi konular dışında hakkında şaka kaldırmayacak kadar ciddiye aldıkları konu yada kişi yok gibi görünüyor. Çok Güzel Hareketler Bunlar, Akasya Durağı, Çocuklar Duymasın, Cennet Mahallesi, Yahşi Cazibe gibi komedi dizileri ise rating ölçümlerinde üst sıralarda yer alıyor.  Buna karşın Penguen, Uykusuz, Gırgır ve Leman dergilerinin haftalık toplam satışı ise 571’de kalıyor.