Aydın’da dar gelirli ve asgari ücretle geçinmeye çalışanların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla Belediye’nin ‘Halk Ekmek’ üretim girişimi başlamadan çeşitli saldırılara maruz kalmaya başladı. Ekmek üretimi yapılacak olan fırına son günlerde geceleri peş peşe yapılan iki ayrı saldırı sonucu fırın tahrip edildi. Bu saldırılarla kimsenin kendisini kararından döndüremeyeceğini belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz kararımızı verdik. Zor durumdaki vatandaşların daha ucuza ekmeğe ulaşmasına kimse engelleyemez. Saldırılarla ilgili polise müracaat ettik. Olayın faillerinin yakalanması için çalışmalar devem ediyor” dedi.
Aydın Belediyesinin dar gelirli vatandaşlara ucuz ve hijyenik ekmek üretmek için çalışma başlatmasının ardından üretimi yapmayı planladığı Gıda Çarşısındaki Belediyeye ait fırın peş peşe iki kez kimliği belirsiz şahıslarca tahrip edilerek içindeki malzemelerde çalındı. Yaklaşık 15-20 bin lira zararın meydana geldiği fırında ekmek pişirilen fırının iç kısmının da balyozlarla kırıldığı tespit edildi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘Halk Ekmeği Üreteceği’ni açıklamasının ardından Ata Mahallesi 1576 sokakta bulunan Belediyeye ait ekmek fırınına gerçekleştirilen saldırılar dikkat çekti. Hafta sonunda fırına gelen kişi ya da kişiler kepenkleri sökerek içeri girdikten sonra ekmek üretim tesislerindeki pişirme yapılan ve özel olarak yapılan tuğla duvar ve sehpaları balyozlarla kırıp fırına zarar verdikleri öğrenildi. Saldırganlar sadece fırının özel yapılmış sehpa ve duvarları kırmakla kalmayıp fırındaki bazı eşyaları da çaldıkları belirtildi.
Olayın üzüntü verici olduğunu ve Belediye olarak amaçlarının sadece ekonomik zorluklar içinde 20111229ay501565_02.20111229124415.jpgyaşayan kişilerin temel gıda maddesi olan ekmeğe daha ucuz temin etmesi olduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Türk milleti olarak en fazla tükettiğimiz gıda maddesi ekmek. Bugün asgari ücretle geçinen pek çok kalabalık aile var. Günlük 10 ekmek alan bir kişi eğer asgari ücretle evini geçindirmeye çalışıyorsa aylık sadece ekmeğe 225 TL ödemek zorunda kalıyor. Bu da maaşının önemli bir kısmına tekabül ediyor. Belediye olarak bizler, Aydın’da yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın en temel gıda olan ekmeğe daha ucuza ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şey de bizi bu kararımızdan geri döndüremez” dedi.