Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şair Şükrü Öksüz, Türkiye çapında yapılan “Aydın ilinin tanıtımı” konulu şiir yarışmasında ‘Aydın Güzellemesi’ adını verdiği 28 kıtadan oluşan ve tüm Aydın ilini anlatan 7+7 duraklı ve 14 heceli şiiriyle 15. Hikmet Okuyar Şiir Yarışmasında Türkiye birincisi oldu.
Önceki yıllarda da yapılan şiir yarışmalarında birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon dallarında ödül sahibi olan Şükrü Öksüz, geçen yıl Antalya’nın Kemer ilçesini anlatan ve uluslar arası düzeyde yapılan yarışmada mansiyon ve para ödülü kazanmıştı.
Aslen Bozdoğanlı olan Şair Şükrü Öksüz’ün bugüne kadar yayınlanmış altı şiir kitabı, bir deneme kitabı, beş Antoloji kitabı ve yayına hazır dört şiir kitabı daha bulunuyor. Şükrü Öksüz’ün şiirleri yerel ve ulusal düzeydeki gazete ve dergilerde yayınlanıyor. Öksüz, aynı zamanda Aydın Yazarlar ve Şairler Derneğinin yayın organı olan “Aydın Efesi” adlı kültür sanat ve edebiyat dergisinin de sahipliğini ve genel yayın yönetmenliğini yapıyor.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg