Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı’nda bulunan ve 17-19 Mart 2016 tarihlerinde Polonya’nın Torun kentinde düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm şampiyonasında 400 metrede Avrupa 3.’sü Aydınlı milli sporcu ve takım arkadaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporculara ödüllerini takdim ederek, başarılarının devamını diledi.

Başarılı sporcu Yasin Süzen, bu ziyaretten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Her engellinin sporda başarılı olabileceğini ve asıl engellerin çaba sarfetmemek olduğuna değinen Süzen, tüm engelli sporseverlere bulundukları illerdeki il spor merkezlerine başvuruda bulunmalarını önerdi. Süzen, kendisine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, antrenörü Burak Şevket Taş ile Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Yasin Süzen, 25 Haziranda Bulgaristan’da düzenlenecek olan Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonasında altın madalyayı kazanmak istediğini söyledi. Süzen, asıl hedefinin 2017’de Türkiye’de düzenlenecek Deaflympics 2017 Samsun’da ev sahibi olarak şampiyon olmak istediğini sözlerine ekledi.