Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Süleyman Alkoç, yaptığı açıklamada “Eğitimde marka olma yolunda son yıllarda istikrarlı bir çizgi izleyen Aydın’da başarı standart hale gelmeye başladı. Başta Milli Eğitim camiamızın kıymetli öğretmenleri olmak üzere idarecilerimiz, velilerimiz ve en önemlisi başarı yolunda inançla çalışan, gayret eden ve mutlu sona ulaşmasını bilen öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Türkiye sıralamasında 81 il içinde en başarılı ilk 5’te yer alan Aydın bu çalışma temposu ile başarılarını arttırarak devam edecektir. Emeği geçen herkesi bir kez daha kutlarken başarıların devamını diliyorum.” dedi.
2011-YGS sonuçlarına ilişkin ÖSYM‘nin internet sitesinde yer alan açıklamada, sınavda, puana göre en başarılı ve en başarısız illere ilişkin bilgilere de yer verildi.
Sınav sonuçlarına göre, en başarılı iller sıralamasında birinci sırada Yalova yer aldı. Yalova‘yı sırasıyla Kırşehir, Kayseri, Aydın, Ankara, Antalya, Denizli, Nevşehir, Mersin ve Kırklareli takip etti.
YGS-1 puan türünde en başarılı iller arasında sırasıyla Yalova, Ankara, Kayseri, Antalya, Aydın, Kırklareli, Denizli, Burdur, Eskişehir ve Kırşehir;
YGS-2 puan türünde Yalova, Ankara, Kayseri, Kırklareli, Antalya, Aydın, Eskişehir, Burdur, Denizli ve Karabük; YGS-3 puan türünde Kırşehir, Yalova, Aydın, Kayseri, Nevşehir, Antalya, Denizli, Mersin, Kilis ve Uşak;
YGS-4 puan türünde Kırşehir, Yalova, Nevşehir, Aydın, Kayseri, Denizli, Kilis, Antalya, Uşak ve Karaman,
YGS-5 puan türünde Yalova, Kırşehir, Aydın, Kayseri, Antalya, Ankara, Denizli, Nevşehir, Mersin ve Uşak;
YGS-6 puan türünde ise Yalova, Kayseri, Ankara, Aydın, Antalya, Kırşehir, Denizli, Mersin, Burdur ve Kırklareli yer aldı.
2010 YGS‘de de Aydın başarılı olmuştu. Sırasıyla Yalova , Kayseri, Aydın, Karaman, Denizli, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Antalya ve Mersin izlemişti.