Daha önce Aydın’da 525 kişiyle Harmandalı Zeybeği oynayarak Guinness’e giren Aydın efeleri, kendi rekorunu 702 kişiyle geliştirmiş oldu.
Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 15 yıldır Ankara’da sürdürdüğü Zeybek kurslarına katılan Aydınlıların, ‘Harmandalı Zeybeği’ oynayarak Guinness rekorunu kırmak için 17 Nisan 2011 Pazar günü gerçekleştirmiş olduğu Guinness Rekoru denemesi Guinness World Records tarafından tescil edildi. “En Yüksek Katılımlı Harmandalı Zeybeği Gösterisi” isimli rekor denemesinin Guinness World Records tarafından tescil edilmesi ile bu alanda daha önce Aydın’da 525 kişi ile Harmandalı Zeybeği oynayarak oluşturulan Guinness Rekoru, 702 kişi ile kırılarak geliştirilmiş oldu.
Rekor denemesinin tescillenmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ender Vardar, “En Yüksek Katılımlı Harmandalı Zeybeği Gösterisi ismini verdiğimiz Guinness rekor denememizde; tüm katılımcılara birer numara verilmiş,katılımcıların 3 kişilik jüri önünden geçmesi sağlanmış ve bayanlar ayrı, erkekler ayrı bir dairede olacak şekilde rekor denemesi alanında katılımcıların yerlerine alması sağlanmıştır. Guinness rekor denememize, derneğimizin 15 yıldır sürdürdüğü zeybek kursları çalışmalarına katılan hemşerilerimiz ile bu oyunlara gönül verenler katılmıştır. Katılımcıların içinde eski Bakanımız, çeşitli kademelerde üst düzey görev yapan hemşerilerimiz yanında 10 yaş grubu öğrencilerimizde yer almışlardır. Rekor denememiz düdük sesi ile başlamış ve 6 dakika 3 saniye sürmüştür. Rekor denemesinin ardından katılımın 702 kişi olduğu hakem heyeti tarafından deklare edilmiştir” dedi.
Bu denemeni Aydın’da daha önce ilk kez kırılan bu alandaki rekoru geliştirmek için olduğunu ifade eden Vardar, “Aydın ve Ege Bölgesinin en çok bilinen ve tanınan zeybek oyunu olan Harmandalı Zeybeğini 525 kişi ile oynanarak oluşturulmuş olan Guinness Rekorunu kırmak için düzenlemiş olduğumuz ‘En Yüksek Katılımlı Harmandalı Zeybeği Gösterisi’ ismini verdiğimiz Guinness rekor denememiz ile yöremiz kültürünü dünyaya tanıtmış, zeybek oyunumuzun gelecek nesillere aktarılmasını sağlamış, halk oyunlarını her yaş grubundan herkesin oynayabileceğini göstermiş, Aydınımızın ve Ege Bölgesinin dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunmuş, ayrıca bu rekorun geliştirilmesi için diğer sivil toplum örgütlerini teşvik etmiş olduğumuza inanıyoruz. Rekor denememiz öncesinde organizasyonun duyurulmasında emeği geçenlere, organizasyonun gerçekleşmesi için destek veren kurum ve kuruluşlara, rekor denemesi müziğinin hazırlanmasında ve oyun alanın düzenlenmesinde emeği geçen gençlerimize, oyuncu olarak sahada yerini alan tüm katılımcılara,rekor denemesine izlemeye gelen davetlilere şükranlarımızı sunarak kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
20111128ay490002_03.jpg
20111128ay490002_04.jpg