Ünlü yönetmen Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği 18 Nisan 2011 ile 28 Mayıs 2011 tarihleri arasında Milas’nın Bafa ve Pınarcık köyleriyle Didim ve Söke’nin Doğanbey beldesinde çekilen ‘Entelköy Efeköye Karşı’ filminin galasına katılan ve aynı zamanda filmde rol alan Türkiye Kuvayi Milliye Derneği Aydın Şubesi efeleri, yöresel kıyafetleriyle galaya renk kattı. Yaklaşık 3 bin davetlinin bulunduğu galaya Aydın Efelerinin yanı sıra filmde rol alan köylüler de yöresel kıyafetleriyle katıldı.
Konuklar davul zurna eşliğinde zeybek oyunlarıyla karşılandı. Gala çekimlerin yapıldığı salon, Milas’tan getirilen organik meyve ve sebzelerle köy pazarına dönüştürüldü. Filmde Aşık Veysel’in ‘Benim Sadık Yarim Kara Topraktır’ türküsünü seslendiren Tarkan galaya katılmazken organizasyona Mehmet Ali Alabora, Pınar Öğün, Erdil Yaşaroğlu, Beğüm Kütük, Murat Dalğıç, Ekin Türkmen, Metin-Elvan Yıldız çiftinin yanı sıra başrol oyuncuları Şahin Irmak, Ayşe Bosse, Emin Gürsoy, Alman siyasetçi Caludia Roth, Çomakdağ köylüleri ve Aydın Kuvayi Milliye Efeleri iştirak etti. Galada filimin oyuncuları kadar yöresel kıyafetleri ve oyunları ile Aydın Efeleri de ilgi odağı oldu. 
Yönetmen Yüksel Aksu, filim gereken ilgiyi görüp seyirci ‘Dondurmam Kaymak’ filminin rekorunu kırarsa devamının Aydın bölgesinde çekebileceğinin müjdesini verdi. 
Gala dönüşü ‘Entelköy Efeköye Karşı’ filmlerinin çekimleri ve İstanbul’daki gala hakkında bilgiler veren Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Başkanı Mustafa Yormaz, “Film bizim için hem önemli bir deneyim olduğu hem de Efelik kültürünü tüm dünyaya tanıtmamız için önemli bir fırsat sağladı. Filmin çekimleri sırasında halkımız bizlere büyük bir ilgi gösterdi. Filme Aydın’ı ve Aydın Efelerini başarıyla temsil ettiğimizi düşünüyorum. Film sayesinde Milli Mücadelenin başlıca kahramanlarından olan Aydın Efelerinin yaşam tarzını, giyimlerini ve kültürlerini ekrana taşıyarak en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulduk” dedi.