Aydın Devlet Hastanesi’nde daha önce Hematolojik hastalıklarla (kan hastalıkları) ilgili tedavi yapılamazken, 2011 yılı sonu atanan Hematoloji uzmanını ve yeni servisimizle hematoloji hastalarına hizmet vermeye başlamış ve hematolojik Kemoterapi uygulanmaya başlandı. Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Hemoglobinopati Tanı ve Tedavi Merkezi faaliyete geçmesiyle dünyadaki en yaygın kalıtsal kan hastalıklarının başında gelen talasemi hastalığı ile mücadele Aydın'da büyük bir gelişme kaydetti.
Hastanenin göz polikliniğine alınan son teknoloji Optik Koherens Tomografi, Görme Alanı Testi cihazı, Fundus Floresein Anjiografi, Argon Lazer ve İOL Master cihazları sayesinde göz hastalarının başka hastanelere sevki sona ererken; başka hastanelerden göz sağlığı için sevk alınmaya başlandı. Son teknolojiye sahip 1.5 T MR ve Tomografi cihazı ile vatandaşlara 24 saat kesintisiz hizmet sunuluyor.
KALP VE DAMAR CERRAHİ AMELİYATHANE VE YOĞUN BAKIMI BİRİMİ
Günümüzde giderek artan Koroner Arter Hastalığına bağlı oluşan damar tıkanıklıkları ve kalp hastalıkları nedeni ile Angiografi ve açık kalp ameliyatları büyük önem arz ediyor. Bu yüzden Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde bölgedeki hastalara erken tanı,tedavi ve açık kalp ameliyatları yapmak üzere Sağlık Bakanlığının Ulusal Kalp ve Damar Projesi kapsamında hastaneye bin 200 metrekare alanda Angiografi, 2 tane Laminar akımlı ameliyathane, yoğun bakımlar ve servis içerecek şekilde büyük bir departman kuruluyor.
2012 Haziran ayı gibi faaliyete geçmesi planlanan birim sayesinde Angiografi ve Kalp ameliyatları içinözel merkezlere yada il dışına gitmek zorunda kalan hastalar, İlimizde tedavi görebilecek.
Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm Programının da etkileriyle Aydın Devlet Hastanesi’nde hasta muayene sayısı 2008’de 658 bin 152 iken 2011 yılı sonu itibariyle bu rakam yüzde 60 artarak 1 milyon 12 bin 612 kişi muayene hizmeti aldı. Hastanede ameliyat edilen hasta sayısı 2008’de 15 bin 744 iken 2011 yılı sonu 25 bin 705’e ulaştı. 

aydin-devlet-hastanesi.jpg