Aydın ESCO İş Hanında gerçekleşen toplantıya Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) üyeleri ve gönüllüleri katıldı. Toplantıya, derneğe desteklerini sunmak için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Aydın Ziraat Odası temsilcileri de katıldı.

Toplantıda 7 asil ve 7 yedek üye için seçim yapıldı. Yapılan seçim sonucu asil üyeler Mehmet Vergili, Ramazan Tülü, Kurban Dilger, Selami Yaşar Öztürk, Ahmet Uslu, Gönül Hasoğlu’ndan oluştu.

Toplantıda üye seçimlerden sonra konuşan AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, 'Bugün burada yönetim seçimi yapıyoruz. Bu mücadeleyi daha iyi hale getirmek isteyen arkadaşlar varsa her türlü desteğe hazırız. Çok önemli, hassas ve hayati bir mücadele. Aydın'ın yağmalanmamasına, talanına, toprak işgaline karşı kurulan derneğimiz için desteklerinizi bekliyoruz' dedi.

Vergili, bugüne kadar havanın, suyun ve toprağın savunucusu olduklarını belirterek, 'Platform olarak şu ana kadar birçok çevre sorununa değindik. Tekin Köyü ve Yılmaz Köy ‘de ki jeotermallere, Çine  Beş Parmak Dağları'ndaki tahribata, Dalama üstündeki orman yağmalanmasına, Söke Bunun Köyün ‘de zeytin ormanlığına taş ocakları açılmasına, Köşk' te kestane üretilen bölgenin yağmalanmasına, Buharkent Kızıldere köyünde ki jeotermallere karşı mücadelemizi savunduk bundan sonrada savunacağız ‘dedi.

Aydın'da 14 Santral 400 Kuyu Var

Vergili, Aydın'da şu an 14 santral ve 400 kuyunun var olduğunu belirterek, yeni kuyu ve santrallerin açılmasını engellemeye çalıştıkları belirtti. Vergili 'Eğer önlem alamazsak, dur demezsek daha büyük sıkıntılar yaşayacağız. Bu kuyular havayı, suyu, toprağı bitirecekler. Biz bu durumu Efeler Belediyesine önerge vererek dile getirdik. Belediyeden mevcut jeotermallerin havayı, suyu kirletmemesini, bundan sonra bir kuyu, bir santralin  daha açılmaması için istekte bulunduk' dedi.