SP il binasında yapılan toplantıya SP Gençlik Kolları Ege Bölge Başkanı Muammer Öz, Gençlik Kolları İl Başkanı Barış Soyuçok, Gençlik Kolları İl Sorumlusu Hakan Esgin, gençlik kolları ilçe ve belde başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan SP Gençlik Kolları Ege Bölge Başkanı Muammer Öz, “Türkiye'de esas meselenin adı demokrasi olsa da ülkenin bürokratik oligarşi sisteminin sorunlarıyla karşı karşıya kalmasıdır. "'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"' sözünün sadece Meclis'te yazılı olarak durduğunu,Türkiye'nin siyasal yapılanması içerisinde millet yoktur. Türkiye'nin acilen yeni demokratik, çağdaş, katılımcı bir Anayasa'ya ihtiyacı var. Yeni Anayasa'nın yapılmasının hiç bir gerekçeyle başka bir bahara ertelenmemesi gerekiyor. Bu Anayasa'nın siyasi elitler tarafından değil, millet tarafından yapılması gerektiğini,anayasa'nın mevcut 175. maddesinin derhal değiştirilerek Anayasa yapmak için milletin önünün açılmasıdır” dedi.
Ülkede yaşanan başörtüsü ve katsayı sıkıntısının aşılması gerektiğine işaret eden Öz, “Özgürlük alanlarının önünün açılmasıdır. Onu yapma iradesini bulanlardan millet adına ricamız, bunu yapma iradesini de ortaya koymaktır. Bütün bunları ortaya koyacak, bu memlekette etnik kökeni bakımından, mezhebi, tercihi bakımından, kılık kıyafeti bakımından, dini diyaneti bakımından, kimsenin kendisini ikinci sınıf vatandaş olarak görmediği, yeni demokratik bir sistemi inşa etmek ve bunu yaparken de bu sürece öncelikli olarak herkesin özde vatandaş olarak kendini gördüğü yeni bir Anayasayı millete yaptırmakla sürece başlamaktır” diye konuştu. -iha