Türkiye’de sıcaklardan en fazla etkilenen illerin başında gelen Aydın’da sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyacını karşılayabilmek için Aydın Belediyesine yazılı olarak müracaat ettiklerini ifade eden Aydın Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fırat Sert, “Kavurucu yaz günlerini geçirdiğimiz bu günlerde sokak canları içinde mücadele veren derneğimiz Aydın Belediyesi’ne verdiği dilekçe için halen bir çalışma görememiş ve halen su ve besleme odakları kurulmamıştır. Oysa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanuna göre her belediye bu odakları kurmak zorundadır. Aldığımız son bilgiye göre ise Aydın merkezde toplam 7 adet yapılacak olan su odaklarının 7 tane olması ve çok az bir şekilde olması düşündürücüdür” dedi.

Aydın merkezin yanı sıra bu çalışmaları ilçe belediyelerinde de başlatmak istediklerini kaydeden Sert, bunun için Dernek Başkan Yardımcısı Yıldız Polat ile birlikte İncirliova Belediyesini ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Belediye Başkanı Fadime Orbay ve belediye veteriner hekimi Okyay Adıgüzel ile geçtiğimiz günlerde görüştük. Sayın Orbay ve Sayın Adıgüzelin belediyenin bu sıralarda sıkıntılar içerisinde olmasına rağmen bu konuyu halledeceklerini söylemesi ve hemen 1 hafta geçmesi üzerine İncirliova’daki birçok yere pilot çalışma olarak su odakları yaptırması bizleri çok mutlu etmiştir. Şu an su kovaları şeklinde yapılan çalışma, yavru köpeklerin ve kediler içinde ayrı bir çalışma yapılacağını ama şu anda kavurucu yaz günlerinde bu canların susuz kalmaması için bir an önce hayata geçirdik demesi ve duyarlılıkları bizleri çok mutlu etti. 190 bin nüfusluk Aydın Belediyesi’nin bu projeyi 2 aydır hayata geçiremedi ama küçük bir ilçe belediyesi olan İncirliova Belediyesi’nin Aydın ve diğer ilçelerde projeyi hayata geçiren ilk yerleşim oldu. Bundan dolayı İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay’a ve Belediye Veteriner Hekimi Okyay Adıgüzel’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“AÇLIĞA 5 SUSUZLUĞA 2 GÜN DAYANABİLİYORLAR”

Dernek olarak diğer ilçelere de giderek projenin il genelinde hayata geçirilmesi için çalışmalar yapacaklarını açıklayan Sert, şunları söyledi: “Özellikle su odaklarının kurulmasındaki isteğimizin nedeni ise hayvanlar açlığa en fazla 5 gün dayanabilmektedir. Ama susuzluğa 48 saat dayanabilmektedir. Yavru kediler ve köpeklerde ise bu oran 8 saat ile sınırlıdır. Yani 8 saat içerisinde su bulamazlar ise yavrular ölmektedir. “Susuyorum ama söyleyemiyorum” kampanyası olan ve Hayvan Hakları Federasyonu ile birlikte bir çok çalışmalarımız devam edecektir”

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png