Belediye Encümen Salonu’nda düzenlenen dağıtım törenine Aydın belediye Başkanı özlem çerçioğlu Belediye başkan yardımcıları Şefika Çoban ile Kamil Kaya, Belediye Başkan Vekili ve Aydınspor 1923 Başkanı Ahmet Gümüş ile Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
Törende Bayan Futbol takımı olarak faaliyet gösteren 7 Eylül Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yılmaz ile bayan sporcular Başkan Çerçioğlu’na çiçek takdim etti. Yılmaz, töreden yaptığı konuşmada Başkan çerçioğlu’na destekleri için teşekkür ederken, “Sezon başlamadan önce yaptığınız yardımlar bizim için tam isabet oldu. Amatör kulüplere verdiğiniz katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Çerçioğlu ise yaptığı konuşmada Aydın Belediyesi olarak tüm amatör kulüpleri destediklerini kaydederken kendisinin de bu yıl 3. Lig’de mücadele eden Aydınspor 1923’ü yakından takip ettiğini söyledi. Aydın’daki tüm amatör kulüpleri Aydınspor 1923’ün alt yapısı olarak gördüklerini söyleyen Çerçioğlu şöyle konuştu: “Amatör kulüplerimiz gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Bugüne kadar amatör kulüplerin yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz.Sizlerin yetiştireceği gençler Aydınspor 1923’ün gelecekteki yapısını oluşturacak. Eskiden profesyonel liglerde mücadele eden bir takımımız olmadığı için yetenekli futbolcuların ailelerinin kafasında soru işaretleri vardı. Arık bu soru işareti kalktı. İnşallah Aydınspor 1923’ü hep birlikte en iyi noktaya getiririz”
Başkan Çerçioğlu, kendisinin de maçlara gittiğini belirtirken bayanları ve çocukları da maçlara davet etti.
Başkan Çerçioğlu’nun bu sözleri üzerine söz alan Aydınspor 1923 Başkanı Ahmet Gümüş, tüm amatör kulüplerin desteği ile profesyonel takım kazandıklarını söyledi. Aydın’da Amatör kulüplerden yetişen gençlerin transferinde sıkıntı yaşadıklarını belirten Gümüş, “Aydın’dan yetişen gençler İzmir, Manisa, İstanbul gibi yerlere transfer oluyor. Bazı yöneticilerde alışkanlıklar var. Örnek olarak, bana Manisa’nın 5 bin TL verdiğini, bizim veremediğimizi söylüyorlar.Bizim de bu zamanlarımız gelecek. Artık bu gidişata dur demeli” dedi.
Başkan Gümüş, kendilerinin de amatör kulüpler gibi Aydın belediyesi’nden destek aldıklarını söyledi. Aydınspor’da yaşanan sıkıntılardan dolayı işadamlarının kendilerine yardım etmekten geri durduğunu belirten Gümüş, bu alışkanlığı kırmaya çalıştıklarını dile getirdi.