AYDINPOST İSTİHBARAT - Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya'nın da aralarında bulunduğu 15 kişi sabah erken saatlerde tekrar doktor kontrolünen geçti.

Aydın Emniyet Müdürlüğü binasından çıkışta soruları yanıtsız bırakan gözaltındaki isimler Aydın Devlet Hastanesindeki işlemler bittikten sonra tekrar binaya geri getirildi.

 

11.20120415092008.jpg

10.20120415092016.jpg

OLAY NEYDİ?

Aydın’da polis tarafından düzenlenen ihale operasyonunda Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Kamil Kaya ile bir belediye çalışanının da aralarında bulunduğu toplam 10 kişi ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

 

Aydın Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında, bu sabah saatlerinde daha önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya ile Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan daha öncede ihale komisyonunda görevli olduğu öğrenilen Ziya Baysoy ve Kuşadası Belediyesi’nden emekli H.D. gözaltına alındı. Operasyona ayrıca belediye dışındaki bazı kurumlara da baskın düzenlendiği belirtildi. Kuşadası belediyesinden emekli H.D’nin ihaleye girecek firmalara danışmanlık yaptığı iddia edildi. Aydın Belediyesi’nin park ve bahçe işler müdürlüğünde faaliyet yürüten yüklenici firmaya ait bilgisayarlara da el konulduğu öğrenildi.

 

BARO BAŞKANI DESTEK VERMEK İÇİN EMNİYETTE

Aydın Barosu Başkanı Avukat Sümer Germen ile birlikte beş avukat gözaltına alınan Kaya’nın durumu hakkında bilgi almak ve kendisine destek olmak üzere emniyete geldi. Baro Başkanı Sümer Germen, emniyet çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada: “Konuşacak çok şey yok. İhaleye fesat karıştırma çerçevesinde organize bir soruşturma çerçevesinde araştırma soruşturma devam ediyor. Biz Kamil arkadaşımız için buraya geldik. Kendisinden emin yaslara saygılı bir isim. Basın savcısı gerekirde bir açıklama yapar. Umarım gerçek adalet ortaya çıkar. Tüm Türkiye’de eğer gerçekten bir suç varsa, suçlular varsa, kim olursa olsun, a partili, b partili istisnasız herkes yargı önünde hesabını vermeli. Bir tarafı tutup diğer tarafı bastırırsanız, hak arama özgürlüğünü kaldırırsanız insanları adalete olan inancını sarsarsınız. O parti bu parti demiyorum kanunlar ve hukuk eşit uygulanmalı.”

Sorgu sırasında fenalaşan bir kişi için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ambulans çağırıldı. Emniyet binasına gelen sağlık ekipleri fenalaşan ismi açıklanmayan kişiye müdahale etti.

CHP AYDIN MİLLETVEKİLLERİ OSMAN AYDIN VE BÜLENT TEZCAN EMNİYETE GELDİ

bulenttezcan-(1).jpgBelediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya’yı Emniyet Müdürlüğü’nde Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Osman Aydın ziyaret etti. Savcılıktan alınan özel izinle gerçekleşen ziyaret sonunda konuşan Tezcan: “Kendisi de benim gibi avukat olan Kamil Kaya gözaltına alınmış, başka gözaltına alınanlarda var ama kesin olarak ne olduğunu bilmiyorum. Kendisine geçmiş olsun demek için geldim. Yargı süreci devam ediyor. Arzumuz bir an önce işlemlerin tamamlanıp sonuca ulaştırılması. Soruşturmanın kapasitesi nedeniyle gözaltı ek süresi istenmiş olabilir. Bir çok söyleniyor ancak söylenenler üzerine bizim yorum yapmamız olmaz. Zaten yakın zamanda da ortaya çıkar ne olduğu. Konudan genel başkanımızın da haberi var. Hukuk sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Yapılacak tek şey soruşturmanın devamını beklemek. Tek arzumuz yargılama sürecinin adil ve hukuka şekilde işlemesi. Kanaatimce herhangi bir suçu işlediğini tahmin etmiyorum. O karakterde bir arkadaş değil. Yaşamı bütün Aydın’ın gözü önünde olan bir arkadaşımız. Bulunduğu konum itibariyle ifadesi alınmak üzere davet edilmiştir. Ben kanaatimce soruşturma sonunda kendisinin serbest kalacağını düşünüyorum.”

GÖZALTINA ALINAN KİŞİ SAYISINDA ARTIŞ

Gözaltına alınan kişi sayısını son alınan bilgiye göre 15 kişi olduğu öğrenildi. 

GÖZALTINA ALINAN KİŞİLER BUGÜN SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN HASTANEYE GETİRİLDİ

 

KAMİL KAYA GÖZDENMİ ÇIKARTILDI?

 

20120413aw000439_02.jpgKAMİL KAYA HASTANEDE

Operasyon kapsamında 1 gündür Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Kamil Kaya'nın hastaneye götürülerek doktor kontrolünden geçtiği öğrenildi.




MÜTEAHHİTLERİN İFADELERİ ALINIYOR

Aydın Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında Aydın Belediyesi'nde bulunan Organize Suçlar Amirliği ekipleri, bir müteahhidi de gözaltına aldığı öne sürüldü. Gözaltına alınan müteahhidin C.K olduğu öğrenilirken, C.K'nın operasyon dolayısıyla mı ifadesinin alınacağı ise henüz netlik kazanmadı. 

GÖZALTINA ALINAN 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan 15 kişi hastanedeki kotrollerin ardından hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki kişilere ait 5 çuval belge adliyeye gönderildi.

video.gif15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ VE BU KİŞİLERE AİT 5 ÇUVAL BELGE GETİRİLDİ

 

Ayrıntılar Aydınost'ta!...

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

 
video.gif Osman Aydın ve Bülent Tezcan'ın emniyetteki açıklamaları...
 
 
video.gif Aydın Baro Başkanı Sümer Germen açıklaması...

 

video.gif CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş'ın açıklaması...

 
video.gifHaberin videosu