İzmir Kültürpark 4’ncü holde yapılan Ege Mutfak Zirvesi’nde 24 m2’lik bir alanda stant açan Aydın Belediyesi’nin standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdiler. Çevre il ve ilçelerin belediye başkanları da belediyemiz standını ziyaret ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban ziyaretçilerle tek tek ilgilendi.
Ziyaretçilere Aydın’a özgü 500 yıllık bir geleneğin ürünü olan sabuniye lokumu, uzun yaşamanın sırrı kuru incir, sağlıklı yaşamanın sırrı zeytinyağı, siyah zeytin ve Aydın’ın meşhur kabak tatlısı ikram edilirken, Aydın Belediyesi öncülüğünde başlatılan Aşçılık Kursu öğrencileri ile Ev Eksenli Kadınlar Derneği üyeleri hazırladıkları ürünleri fuarda satarak ev ekonomilerine katkı sağladılar.
Fuar ve Aydın’ın tanıtım çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, “Bu tür etkinlikler yöresel yemek ve ürünlerimizin tanıtımı açısından son derece önemlidir. Bu yıl standımıza katılan Ev Eksenli Kadınlar Derneği ile Belediyemiz öncülüğünde açılan Aşçılık Kursu öğrencileri de birbirinden lezzetli Aydın’a has ürünlerin sunumlarıyla beğeni topladılar. Ayrıca Aşçılık kursu öğrencilerimiz zirve kapsamında yapılan yemek yarışmalarına da katıldılar. Böylece Aydın’ımızın yöresel ürünlerini ve lezzetlerini fuara katılan ziyaretçilerle buluşturmuş olduk” dedi.