Tüm tiyatro emekçilerinin ve tiyatro severlerin Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Geçen yıl Mart ayında Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla düzenlediğimiz “Tiyatro Günleri” etkinliklerinin bu yıl 2.sini gerçekleştiriyoruz. Bu yılda sanat ve tiyatroyla dolu bir program Aydınlıları bekliyor” dedi.
Etkinlikler 24 Mart Cumartesi saat 14.30 da “Karınca Çocuk Tiyatrosu”nun “Küçük Kara Balığın Yolculuğu” adlı çocuk oyunu ile başlayacak. Aynı gün akşamı saat 20:00 de, Semih Çelenk’in yazdığı Faruk Güvenç’in yönettiği Ankara Ekin Tiyatrosu yapımı olan, “Memleketin Birinde” adlı, oyun seyirci ile buluşacak. Oyunun yazarı Semih Çelenk’te o gün seyircilerle beraber olacak.
25 Mart Pazar günü Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları yapımı olan Yılmaz Onay’ın yazdığı, Serkan Fırtına’nın yönettiği “Şarkılarımız Ölmesin” adlı çocuk oyunu perde alacak. Aynı günün akşamı saat 20:OO de Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan, Haldun Taner’in yazdığı Dağlar Uygur’un yönettiği “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı komedi oyunu seyirci ile buluşacak.
26 Mart Pazartesi günü saat 18:00’de Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddet” temalı, ABŞT oyuncularından Özlem Çolak’ın yöneteceği dramanın gösterimi yapılacak. Aynı gün saat 20:00 de Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı Metin Güler’in Yönetmenliğini yaptığı “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyun Menemen Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.
27 Mart Salı günü ise, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları “Tiyatro Atölyesi”, Serkan Fırtına tarafından, Moliere’in “Kibarlık Budalası” adlı yapıtından uyarlanan ve Fatih Bulut ile beraber yönettikleri oyunu izleyicilerle buluşturacak.
Etkinliklerin son günü olan 28 Mart Çarşamba günü ise, Aziz Nesin’in , “Hadi Öldürsene Canikom” adlı kara komedi oyunu Serkan Fırtına’nın yönetiminde perde alacak.