Aydınlılara eski ramazanları hatırlatacak etkinler hazırlanırken, Aydın’da 4 noktada kurulacak iftar çadırlarında ramazan ayı boyunca iftar yemeği verilecek. 
Aydın Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşların ramazanı dolu dolu geçirmeleri için bir dizi kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek eski ramazanları yaşatmayı planladıklarını söyledi. Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın Türk ve İslam alemine güzellikler, sağlık ve barış getirmesini dileyen Başkan Çerçioğlu, “Aydınlılar bu yıl Ramazan ayını şenlik coşku içerisinde geçirecek. Ramazan etkinlerini Atatürk Meydanı’nda yapacağız ve hazırlıklarımız devam ediyor. Şenlik alanımıza gelen misafirlerimiz, Ramazan coşkusunu ve eski Ramazan eğlencelerinin tadını yaptığımız organizasyonlar ile yaşayacaklar. 9- 10 ve 11 Ağustos tarihleri arasındaki kültürel ve sanatsal ramazan etkinliklerinde; Hacivat – Karagöz (Gölge Oyunu), Meddah, Sihirbazlık gösterileri, dans ile şarkı yarışmaları ve semazen gösterileri yer alacak. Ayrıca 3 gün boyunca da çocuklarımıza ücretsiz olarak pamuk şekeri ve Osmanlı macunu dağıtılacak” dedi.
Öte yandan, Başkan Çerçioğlu, Aydın’da TOKİ, Zafer, Ata ve Kemer Mahallelerinde iftar çadırları kurulacağını ve amazan ayı boyunca bu çadırlarda iftar yemeği verileceğini sözlerine ekledi.