Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en kapsamlı matematik müzesi olan ve önümüzdeki yıl Aydın’da “Dünya Matematik Müzeleri Çalıştayı”nı gerçekleştirerek Dünya’da matematik farkındalığını artırmayı amaçlayan Başak Koleji Tales Matematik Müzesi, tüm dünyayı matematikle buluşturmayı planladığı yeni projesinde Mathematikum kurumunun da yer alması isteğiyle davette bulundu.

 Tüm dünyada İspanya, Filistin, Brezilya, Avusturya, Japonya gibi ülkelerin sahip olduğu dünyadaki 22 matematik müzesinden ilkini dünyaya kazandıran Almanya’yı projeye davet eden Türkiye’nin tek matematik müzesi Tales, matematiğin en geçerli dil olduğunu tüm dünyaya göstermeyi amaçlıyor.

Almanya Giessen Üniversitesi bünyesinde kurulan Mathematikum’u projeye davet etmek için İzmir Goethe Institut ile gerekli ön görüşme geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti. Bunun üzerine Özel Başak Koleji’ni ziyaret eden Goethe Institut İzmir yetkilileri ile projenin tüm evreleri görüşülerek ön hazırlıklar bir kez daha okul konferans salonunda güdeme alındı. Ardından gerçekleştirilen Tales Matematik Müzesi ziyareti ile 50 istasyon hakkında misafirler bilgilendirildi.

 ‘Matematik Birleştirir’

Başak Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Alp Ayaydın; “Projeye katılımını arzu ettiğimiz Mathematikum’un böyle büyük ve güzel bir projenin içinde yer alması bizi mutlu edecektir. “Matematik Birleştirir” sloganı ile çıktığımız yolda matematiğin doğduğu toprakları temsilen Aydın ilini, önümüzdeki yıl 22 ülkeyi dâhil ederek gerçekleştireceğimiz “Dünya Matematik Müzeleri Çalıştayı” ve şu an hâlihazırda devam eden projelerimiz ile matematiğin başkenti haline getirmek asıl amacımızdır.” dedi.