AYDINPOST HABER SERVİSİ/ MANOLYA TÜTÜNCÜOĞLU- Toplantıya Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Yeşim Kasap Yetişkin, Kadın Hakları Komisyon Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Yarkın ve pek çok üye katıldı.

"Kadına Şiddet" konusuna dikkat çeken Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Yeşim Kasap Yetişkin, “25 Kasım gününün kadınlarla ilgili diğer günlerden önemli bir farkı vardır. O da 25 Kasımlarda dünyanın her yerinde kadınlara ve kız çocuklarına yönelik, giderek artan cinsiyete dayalı şiddete odaklanılmış olmasıdır. Günümüzde, kadına yönelik şiddet olgusu sadece bir kadın sorunu olarak değil, toplumsal bir sorun olarak ve çok yönlü gündeme alınmakta ve çözüm üretmek için sosyo-ekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmektedir” dedi.

“ULUSAL EYLEM PLANI HIZLA HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

Başkan Yeşim Kasap Yetişkin, “Risk gruplarına, şiddetle sık karşılaşan meslek gruplarına ve kamuya yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına hız verilmelidir. Erkek egemen zihniyet kadın erkek eşitliğini göz ardı eden yönetim anlayışı, şiddetin önlenmesi konusunda yasaların yaşama geçirilmemesi karşısında, adına yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan Ulusal Eylem Planı hızla ve kararlı bir devlet politikasıyla hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.