Ayakkabıcılar çarşısındaki esnaflar, bundan sonra işgal ettikleri metrekare başına günlük 1 lira ceza ödeyecek. Yani 20 metrekare yer işgal eden bir esnaf aylık 600 lira para ödeyecek. 40 metrekare yer işgal eden esnaflar ise 1200 lira ödeyecek. Bu duruma isyan eden çarşı esnafı işgaliye ücretlerinin düşürülmesini istedi.

Aydınpost ekibine görüşlerini açıklayan bazı esnaflar, belediyeden çekindikleri için isimlerinin gizli kalmasını istemeleri de dikkat çekti.

HÜSEYİN AKSU BİZE ZULMETMİŞTİ, BİZE ESKİ GÜNLERİ YAŞATMAYIN!

Ayakkabıcılar çarşısı esnaflarından Ahmet Fevzi Can, “Ben bu dükkânı babamdan devraldım. 25 senedir bu çarşıdayım. Biz burada Hüseyin Aksu’nun zulmünü bile gördük. O bizle çok uğraşmıştı. Pazaryerini değiştirmek istemişti. Ondan sonra gelen yerel yönetimlerle sorunumuz olmadı. İnşallah bu yönetimle de bir sorun yaşamayız. Çarşının eski popülaritesi kalmadı. Açılan alışveriş mağazaları, Türkiye’nin şartları zaten bize para kazandırmıyor. 500 lira işgaliye parası veren bir esnaf geçinemez. Biz belediyemizden kolaylık bekliyoruz. Biz bu kadar parayı ödeyemeyiz” dedi.

3-5 ESNAF YÜZÜNDEN BU HALE GELDİ

İsmini vermek istemeyen bir esnaf, “Metrekaresi 1 lira günlük 20 metrekareye günlük 20 lira aylık ise 600 lira aynı dükkân kirası gibi. Daha önceden işgal ücreti olarak 150 lira civarı ödüyorduk. Belediye müsamaha gösteriyordu yarısını almıyordu işgal ücretinin. 30 santimetrelik çıkmadan bile para alıyorlar. Nazilli’deki belediye bu küçük çıkıntılardan para almıyormuş. Bu konudan belediye ve zabıtalar huzursuz. Buradaki esnaflar içinde 3-5 tane kişi var. Her şeyi bozan onlar. Bu bahsettiğim esnaflar anormal derecede yayılıyorlar ve birbirleriyle kavga ediyorlar” dedi.

İSTANBUL’DA BELEDİYE ESNAFA YAYILIN DİYOR TURİST GELSİN DİYE

İsmini vermek istemeyen bir başka çarşı esnafı ise, “Metrekare fiyatı 1 lira, 10 metrekare ölçtüler. Günlük 10 liradan aylık 300 lira işgaliye parası vereceğim. Düzensiz sergi açanlardan dolayı herkes mağdur oldu. Elbette belediye de kazansın ama bize müsamaha göstersinler. Şu an çarşı bomboş. Biz evimize ekmek parası götüren insanlarız. 300 lira bana ağır gelir. 150 lira olursa bir nebze olsun mutlu oluruz. Ben İstanbul’dan geldim. İstanbul’da belediye kapalı çarşıdaki esnaflara kendi yayılın diyor. Turist gelsin istiyor” dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA