Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği’nin, Türkiye ve AB üye ülkelerindeki sivil toplumların karşılıklı anlayışın geliştirilmesi amacına yönelik olarak 2015 yılında çağrısı açılan Sivil Toplum Diyaloğu 4 İşletme ve Sanayi Politikası hibe programı ‘Avrupa Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi’ ağ toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Proje ortakları Aydın Genç İşadamları Derneği, Slovenya Gelişim Derneği, Çek Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Esnaflar Derneği, Yunanistan Girişimcilik Geliştirme Enstitüsü, İtalya Molise Verso İl 2000 Derneği ile Proje iştirakçileri İstanbul Genç Girişimciler Kurulu, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı’dan oluşuyor.

Proje kapsamında Boğaziçi Üniversite’sinde Girişimcilik Atölye çalışması ve Ağ Toplantısı geniş katılım ile gerçekleşti. TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Abdülsamet Temel, MARKAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Av.Peri Banu Nemutlu Ertike, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan ve İstanbul Sanayi odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Saruhan’ın Açılış Konuşmaları’nın ardından YÜciTA-Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı Başkanı Prof.Dr. Yavuz Tekelioğlu Dünya’da ve Türkiye’de Coğrafi İşaretler- Gelişimi,Sorunları ve Beklentileri konulu sunum gerçekleştirdi.

Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri ve MARKAYDER Mali Koordinatörü, Çimen Mutlu’nun proje faaliyetlerini anlattığı toplantıya Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Ülgen, Abdülkadir Yıldız ve Meclis Üyesi Ahmet Şenel katıldı.

MARKAYDER’in her zaman çalışmalarına destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, bugüne kadar hep başarılı projeler gerçekleştirildi. Borsa olarak gurur duyuyor ve destekliyoruz sözlerine yer verdi.