AYDINPOST ÖZEL HABER- Aydın kamuoyunun bir süredir gündemini meşgul eden Bozdoğan Madran suyu kaynaklarının düşük bedelle Bozdoğan Belediyesi’ne  kiralanması tartışmalarından sonra şimdi de  Bozdoğan Belediyesi’nin ASKİ’ye olan borçları ortaya çıktı. 

BOZDOĞAN BELEDİYESİ’NİN ASKİ’YE BORCU 7 TRİLYON!

ASKİ’nin kapanan Aydın İl Özel İdaresi’nden kendisine geçen Bozdoğan Madran Kaynak Su tesislerinden, Bozdoğan Belediyesi’nden kira ve ticari amaçlı kaynak suyu alacağı olarak 6 Milyon 476 Bin TL ve ecri misil ve kaynak suyu bedeli olarak da 805 Bin 155 TL, toplamda Bozdoğan Belediyesi’nin Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ASKİ) 7 Milyon 281 Bin TL borcu olduğu ortaya çıktı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Bilindiği gibi, Bozdoğan Madran Su kaynaklarının Bozdoğan Belediyesi’ne kiralama işleminden Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)’nin zarara uğratıldığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı mülkiye teftiş kurul başkanlığının Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ASKİ Genel Müdür Vekili Özcan Dursun Korkmaz hakkında soruşturma izni verilmişti. 

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bozdoğan Belediyesi’ne kiralanan Bozdoğan Madran 18-19-20-21 nolu kaynak sularından Pınar su tarafından 2014 yılında Madran suyu kira bedeli olarak 16,18 TL /Ton kira bedeli alınırken ASKİ’nin Bozdoğan Belediyesi’ne bu işletmeyi yıllık 480 Bin TL bedelle yani 2,40 TL/Ton’a kiraladığı ortaya çıkmıştı.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi borcu olan abonelerinin sularını alacağını tahsil etmek için keserken, 7 Milyon 281 Bin TL alacaklı olduğu Bozdoğan Belediyesi’ne alacaklarını tahsil etmeden neden Bozdoğan madran kaynak sularını kiraladığı bilinmiyor.