Aydın’da 12 yıl önce temeli atılan ve geaç

tiğimiz yıla kadar atıl durumda bekleyen Aydın Arkeoloji Müzesi inşaatı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yoğun ilgisi sayesinde kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve süratle inşaatı tamamlanan Aydın Arkeoloji Müzesi’nde yaklaşık 10 gün önce başlayan eski Aydın Müzesi’nden taşınma ve teşhir tanzim işleri de tamamlandı.

Modern ve çağdaş bir müzecilik anlayışı ile yapılan yeni Aydın Arkeoloji Müzesi’nin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından 17 Ağustos 2012 Cuma günü saat 11.00’de yapılacak. Tören, Ilıcabaşı Mahallesi Müze Caddesi’nde yeni müze binası önünde gerçekleştirilecek

Aydın Arkeoloji Müzesi inşaatının tamamlandığını açıklayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “2 bin 500 metre karelik sergi alanında yaklaşık 3 bin eser yer alacak. Bu müzede Tralleis, Magnezia, Alinda, Nysa, Alabanda, Tepecik Höyüğü ve Ortasia ören yerlerinde çıkan eserler sergilenecek. Mevcut binamızda zaman içerisinde eser sayımız 60 binin üzerine çıktı. Hem kazılardan hem satın alma yolunda hem de istihdat yoluyla her yıl müzemize çok sayıda eser kazandırılıyor. Aydın’da çok sayıda kazımız var ve hinterlandımız çok geniş. Bu kazılardan her yıl çok sayıda eser geliyor bize. Bu bakımdan eski müzemiz bize yeterli gelmiyordu. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında ihalesi yapılan müzemiz bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png