Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin, rutin birlik hizmetlerinin yanında eğitim faaliyetlerine de ağırlık vereceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Altın, “Arıcımızın daha bilinçli üretim yapması için bu tür etkinliklere ağırlık vereceğiz” dedi. 
Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu’nda Aydınlı arıcılar için ‘Varroa (Arı biti) ile Mücadele’ semineri düzenlendi. Seminere Türkiye’de bu konuda ihtisas yapmış ve aynı zamanda Aydınlı olan Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aydın konuşmacı olarak katıldı. 
Daha önceden birlik üyelerine SMS ile duyurulan eğitim seminerinin açılışında konuşan Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, bundan sonra arıcıların sorunlarına yönelik bu tür faaliyetlere de ağırlık verileceğini söyledi. Globalleşen dünyada gelişen teknolojinin faydası olduğu gibi, tabiata ve dolayısıyla arılara çeşitli zararları da dokunduğunu hatırlatan Altın, zararlılara karşı bilimsel mücadele için bu tür eğitim seminerlerinin şart olduğunu belirtti. Altın, “Arıcılıkla ilgili Türkiye ve Dünya çapında birçok araştırması bulunan ve yurdun çeşitli yerlerinde seminer veren hemşerimiz Prof. Dr. Levent Aydın ilimizden yetişmiş bir bilim adamıdır. Bu programla hem arıcımızı hocamızla tanıştırmış olduk, hem de bilgilerinden istifade ettik” dedi. 
Seminerde arıcılara kimyasal ve organik ilaçlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Levent Aydın, yıllardır çözülemeyen Varrao sorununun çözüm yollarından birisinin iki yıl süre ile tüm bölgede aynı tip ilaç kullanımından geçtiğini, iki yıldan sonra zararlının ilaçlara bağışıklık kazandığı için başka bir ilaca geçilmesi gerektiğini söyledi. Sorunun çözümü için ikinci yolun aynı anda ve toplu mücadele olduğunu kaydeden Prof. Dr. Levent Aydın, “Doğru ilaç kullanılsa bile, bölgedeki tüm arıcılar aynı anda ilaçlama yapmadığı sürece mücadelede başarı oranı düşük oluyor. Bu nedenle aynı ilacı kullanmanın yanında aynı zaman diliminde mücadele çok önemlidir. Yanlış ilaç kullanımı hem çevreye hem de arılara büyük zarar vermektedir. Arıcılarımız birlikleri ile sürekli koordine halinde olur ve mücadelede belli bir koordine içinde yürütülürse o zaman başarıya daha kolay ulaşılır” dedi. 
Slayt eşliğinde görsel efektlerle desteklenen seminerde Aydınlı arıcıların sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Levent Aydın, her zaman Aydınlılara hizmet etmeye hazır olduğunu söyledi. 
2007 yılından bu yana KKKA (Kırım Kango Kanamalı Ateşi) ve Keneler konusunda Sağlık Bakanlığı bilim kurulu üyeliğini sürdüren Prof. Dr. Levent Aydın, halen Uludağ Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapıyor.