Güney Egenin önemli süt hayvancılığı ve besicilik merkezlerinden biri olan Akçaova Beldesinde üreticiler tarafından ‘’Susayınca süt içiyoruz, su pahalıya geliyor’’,’’İstikrar sürsün, besici sürünsün’’ pankartlarıyla karşılanan Osman Aydın üreticilere’’Tarım çöktü, kendini besleyebilen, kendine yeterli yedi ülkeden biriyken şimdi gıda ithalatçısı bir ülke olduk. İktidar, kendi üreticimizi değil, Avustralya, Şili, ABD çiftçisini destekliyor. İktidar, Angus olayında da olduğu gibi, besicinin cebinde kalan son üç beş kuruşu da yandaş birkaç ithalatçı firmaya peşkeş çekti’’dedi ve üreticileri seçimlerde iktidardan hesap sormaya çağırdı.

Açık hava toplantısında Milletvekili adayına, düşük tutulan süt fiyatlarını şikayet eden, angus olayında büyük zararlara uğratıldıklarını iddia eden üreticilere ‘’12 haziran ülkedeki yeni tarım düzeninin miladı olacak, hayvancılığın çöküşüne, üretimi öldüren ithalat politikalarına dur diyeceğiz, ülkeyi yeniden kendi kendini besleyebilen bir ülke konumuna getireceğiz’’ dedi.

Akçaova Beldesinde kalabalık bir karşılama ile Osman Aydın’a destek vermek için gelenler “Sizin Belediye Başkanı olarak yaptığınız hizmetleri biliyoruz Çine halkı size minnettardır, şimdide Ankara’da bizlerin sesi ve destekçisi olarak çok iyi hizmet vereceğinizi biliyoruz ve o yüzden içimiz rahat” diyerek destek oldular.

akcaova1.jpg

akcaova3.jpg