AYDINPOST HABER SERVİSİ - Aydın Alevi Güçbirliği, Kuşadası Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Özgür İnce, Çeştepe Cemevi Başkanı Rıza Akdeniz, Nazilli Eğrek Bağımsız Aleviler Derneği Başkanı Mehmet Akyüz’ü kendilerinden bağımsız hareket etmeleri ve siyasi propaganda gütmelerini gerekçe göstererek görevlerinden ihraç edildiklerini açıkladı.

3 ŞUBE BAŞKANI KAPALI KAPILAR ARDINDA EĞİTİM-SEN İLE PAZARLIK YAPTIĞI İDDİASI

Bugün Aydın Tekstil Park’ta Aydın Alevi Güçbirliği adına açıklama yapan Köşk Aleviler Derneği Şube Başkanı Yasin Koçak, “Kuşadası Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Özgür İnce, Çeştepe Cemevi Derneği Başkanı Rıza Akdeniz, Nazilli Eğrek Bağımsız Aleviler Derneği Başkanı Mehmet Akyüz bizden habersiz Eğitim Sendikası ile görüşüp toplantı yapmışlar. Şube Başkanlarının onayı olmadan basın açıklaması, etkinlik konuşmaları düzenlemişler. Alevi kurumlarıyla alakası olmayan Eğitim Sendikası ile basın açıklaması yapmışlar. Kapalı kapılar ardında pazarlık yapıp, bizleri de içeri almadılar. Kuşadası Özer Türk Stadı’nda 2 Temmuz Pazar günü Sivas Madımak olaylarını anma gecesi vardı. Saat 14:00’te panel, saat 20:00’de ise etkinliğimiz vardı. Sahneye çıktıklarında siyasi propaganda yaptılar. Alevi inanç ve kültürüne zarar verecek davranışta bulundular. Etkinlik konuşmalarının çoğunu Kürtçe yaptılar. Kürtçe bilmeyenler etkinlikten bir şey anlamadı. Ortak dilimiz Türkçe varken neden çoğunluk Kürtçe konuşmalar oldu? Bu duruma dayanamayan vatandaşlarımız etkinliği terk ettiler. Biz de 13 Alevi Derneği olarak 3 Şube Başkanını ihraç ettik” dedi.

ÜMMET AKIN’IN AMACI ALEVİLERLE ÇERÇİOĞLU'NU ÇATIŞTIRMAK

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Kızılcapınar meydanına cemevi yapmak istedik. Hiçbir cevap alamadık. Aydın Büyükşehir Belediyesi projelerimize taş koyuyor” demişti.

Bu durumla ilgili de açıklama yapan Köşk Aleviler Derneği Şube Başkanı Yasin Koçak, “Germencik Belediyesi’nin yaptığı açıklamalar doğru değil. Şu an yapımı devam eden bir cemevi var fakat hala yapılabilmiş değil. Ümmet Akın ilk önce o cemevini yapsın. Kendisi madem Alevileri bu kadar önemsiyor niye Alevileri işten çıkardı? Niye belediyesinde hiç alevi çalışan yok? Koskoca meydana cemevi yapılır mı? Ümmet Akın’ın amacı biz Alevileri Özlem Çerçioğlu’yla karşı karşıya getirip çatıştırmaktır. Cemevi ibadet yeridir çıkar çatışmalarına alet edilemez” diyerek tamamladı.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA