AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından Aydın Kültür Merkezinde düzenlenen 'Yerel Yönetimler Şurası'na AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
Şurada konuşan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana sürekli büyüdüğünü söyledi. AK Parti’nin her seçimde bir öncekine nazaran daha yüksek oy aldıklarına işaret eden Sekmen, “Kamuoyu yoklamaları bugün bir seçim olsa AK Parti'nin son seçimde aldığı oydan daha yüksek oy alacağını gösteriyor. Yeni hedefimiz 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerdir. Yerel yönetimler demokrasinin beşiği olan yerlerdir. Yıllardır 'Yerel yönetim reformları yapacağız' derlerdi. 30 yıl söylediler. 1925'li yıllarda yapılan bir yasanın günümüzde yetmediği görülüyordu. Yeni bir yerel yönetim reformu yapılması gerekiyordu. Herkes lafını yaptı, AK Parti geldi ve yerel yönetim yasasını çıkardı. Günümüzde artık ülkeler artık birbiri ile yarışmıyor. Artık şehirler birbiri ile yarışıyor. Londra ve Paris'le yarışacağız. Bunun için AK Parti olarak marka şehirler oluşturmaya karar verdik. Marka şehirlerimiz olacak. Aydın denilince aklımıza, her şeyi ile kalkınmış, yaşanabilir bir yer aklımıza gelmeli. Bütün sorunlarını çözmüş, insanları müreffeh ve buradan memnun insanlar kitlesi olması lazım” diye konuştu.
Sekmen, Aydın'ın Türkiye'de büyükşehir olacak 13 ilden biri olduğunu hatırlatarak, “Büyükşehir olunca Aydın'a gelen para iki kat artacak. Aydın'ın bütün alt ve üst yapısının yeniden imar edilecek” şeklinde konuştu.
AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay da, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Aydın'ın Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yapılacağına değinerek, şunları söyledi: “2014 seçimlerini ayrı bir şekilde önemsiyoruz. 2014 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi bütün ilçeleri ile birlikte AK Parti belediyesi olacaktır. Hedefimiz de Aydın'da yüzde 45 oy oranının üstüne çıkmaktır”