AYDINPOST HABER-Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesinden kalabalık bir üye grubu, Menemen Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından düzenlenen, 23 Aralık 1930"da Cumhuriyet düşmanı gericiler tarafından şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki"yi anma törenlerine katıldılar.
Saat 7.00"de Aydın"dan hareket eden 60 kişilik kafile 9.00"da Menemen"e ulaşmış, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende hazır bulunmuştur. Törene, geçen yıl Kubilay"ı anma etkinlikleri sırasında, ADD Aydın Şubesi"nde yaşamını yitiren, Mustafa Fehmi Kubilay"ın teyzesinin torunu Yakut Ürel"in yakınları da katıldı.
Saat 9.30"da "Laiklik ve Cumhuriyet Yürüyüşü" ile başlayan tören, Kubilay Anıtı alanında 11.30"da sona erdi. Saygı duruşu ve atışından sonra, alanda bulunan herkesin coşkulu katılımıyla İstiklal Marşı söylendi. Menemen olayının gerçek nedenlerini anlatan konuşmalar yapıldı. Bu yılki törene sadece Genel Kurmay Başkanı, Jandarma Genel Komutanı ve Ana Muhalefet Partisi Başkanı"nın mesaj göndermiş olması dikkatleri çeken bir konu oldu.
Törende, Belediye başkanı Tahir Şahin"in "emperyalizmin güdümündeki gericilerin bugün 1930"lardaki durumlarından çok daha ilerde olduklarını, ülkemizin bütünlüğünü, ulusumuzun bağımsızlığını, ulusal hukukumuzu emperyalistlerin istemleri doğrultusunda yok etmeye yöneldiğini; ancak bilinçli Atatürkçülerin buna kesinlikle izin vermeyeceğini" belirttiği konuşması uzun uzun alkışlandı. Maltepe Askeri Lisesi öğrencilerinin okuduğu "Atatürk"ün Gençliğe Hitabı" coşkulu alkışlar alırken, "Gençliğin Ata"ya Yanıtı" törene katılan yaşlı genç tüm katılanlar tarafından tek bir yürek tek bir ağız olarak okundu.
Türkiye Laiktir, Laik Kalacak!", "Mustafa Kemal"in Askerleriyiz!", "Cumhuriyet Devrimi kazanacak!" sloganlarıyla sona erdi.