14 takımdan oluşan Geleneksel 5. Sağlık Kupası Futbol Turnuvası Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında önemli bir halk sağlığı sorunu olan obeziteyi önlemek veya azaltılmasına katkıda bulunmak, fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, sağlık çalışanları arasında sosyal bir ortam geliştirmek, çalışanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek, birlik ve beraberliklerini sağlayarak huzurlu ve verimli iş ortamları oluşturmak, tüm çalışanların kaynaşması için ortak platformda buluşmalarını sağlamak ve kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlendi. Müsabakalar Halk Sağlığı Müdürlüğü içerisinde yer alan çim sahada oynandı.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü 5. Sağlık Kupası Futbol Turnuvası oynanan final maçıyla sona erdi. Final karşılaşması Doğu 112 ve Sağlık Spor arasında oynandı. Doğu 112 ekibi final mücadelesini 2-1 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Şampiyon Doğu 112 ve dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz verdi. 14 takımın katılımı ile başlayan turnuva dostluk ve kardeşlik havasında başlayarak sona erdi.

20170527aw080874_03.jpg