“Aydın İli 2023 Vizyonu Belirleme ve Stratejik Planlama” ön çalışma toplantısı Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Halil Canavar, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Levent Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve İl Planlama Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, GEKA ilgili uzmanları, Tralleisten AB’ye Köprü Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Didem Evci Kiraz, Adnan Menderes Üniversitesi Stratejik Planlama Dairesi ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından ‘Aydın İl Stratejik Planı’ sunumu yapıldı.
Toplantıda konuşan Vali Kerem Al, 2023 yılının kamuoyunda milat gibi kabul edildiğini söyledi. 2023 yılında Aydın’da tarımda, sanayide, turizmde ve diğer sektörlerde hedeflerin tespit edilmesini isteyen Vali Al, “2023 yılında gelişmiş ve müreffeh bir Aydın için 2013-2023 döneminde isabetle tespit edilmiş bir vizyonun belirlenmesi gerekiyor. Belirlenecek bu vizyona tüm kurumların, sivil örgütlerin yapacağı çalışmaların ve faaliyetlerin toplumun ortak aklından faydalanarak bir stratejik planda ortaya konulmalı. Hazırlanacak stratejik plan yalnızca bir belge olarak kalmamalı ve dinamik bir süreç izlemeli. Göç ve göçün neden olduğu sosyal sorunlar, sokak çocukları ve korunmaya muhtaç kadınlar, iyi tarım uygulamaları ve organik tarım, çevre sorunları ve sanayiden kaynaklanan kirlilik, imar sorunları, kıyılardaki betonlaşma, önümüzdeki 10 yılda iklim verilerinde olası değişiklikleri göz önüne alınarak tarımsal ürün deseni, gıda ve jeotermal alanlarında markalaşması gibi pek çok konunun incelenmesini gerekiyor. 2023 yılında müreffeh bir Aydın için yapılacak işleri ortak akılla belirleyelim” diye konuştu.
Belli bir hazırlık sürecinden sonra medyanın ve sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı geniş katılımlı bir toplantı yapılması talimatını veren Vali Al, ‘Aydın İli 2023 Vizyonu ve 2013-2023 Dönemi Stratejik Planı’nın 6 aylık süreçte, katılımcılık ilkesiyle tamamlanmasını istedi.