Geçen hafta gelen ilk turist kafilesinin ardından daha kalabalık bir grup, kent merkezinde gezerek açışveril yaptı.
2010 yılının ikinci turist kafilesi Aydın il merkezine geldi. Almanya ve Avusturya turistlerden oluşan 70 kişilik kafile araçlarla Adnan Menderes Bulvarı güzergahından başlayarak şehir turu gerçekleştirdi. Şehir turunun ardından il merkezinde bulunan tarihi mekanları gezen kafile yetkililerden tarihi eserler hakkında bilgi aldı.
Turistler daha sonra Aydın"ın eski alışveriş merkezlerinden olan Ayakkabıcılar Çarşısı'nı gezerek, satılan giyim ürünlerini incelediler. Aydın'a özgü yöresel kıyafetlerin satışa sunulduğu mağazaları gezen turistlere Aydın inciri hediye edildi. Daha sonra Yağcılar İçi Çarşısını gezen turistler, daha sonra Aydın'dan ayrıldılar.
Turist kafilesine CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ve Aydın Belediyesi Sosyal Tesisler Müdürü Akın Güdücü vekalet etti.
Turistlerin Aydın"a olan ilgisinin her geçen gün arttığına işaret eden Barış Altıntaş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun seçim beyannamesinde turist kafilelerinin Aydın'a getirilmesinin yer aldığını hatırlattı. Geçen hafta içinde de bir otobüs ve bu hafta ise üç otobüs dolusu turistin Aydın'a geldiğini belirten Altıntaş, “Bu turistlerin getirilmesinin amacı çok zor günler geçiren esnafımızın yüzünü bir nebzede olsa güldürebilmek. 'Bu turistler önceden Aydın'dan transit geçerek Karacasu'ya, Selçuk'a gidiyorlardı. Şimdi her hafta Aydın'ı da ziyaret ediyorlar” dedi. -iha