Nuri Aktakka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'da turizmin geliştirilmesi için fuarlardaki tanıtım çalışmalarının önem taşıdığını belirtti. 
     Aydın'da turizmin geliştirilmesi ve turist sayısının artırılması amacıyla her yıl yurt içi ve dışındaki çeşitli fuarlara katıldıklarını ifade eden Aktakka, şöyle konuştu: 
     ''Bu yıl İngiltere, Almanya, Hollanda, Romanya, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerdeki fuarlarda tanıtım yapacağız. Bununla ilgili olarak hem sektörle hem de yerel yönetimlerle koordinasyonlu çalışıyoruz. Bu fuarlarda Aydın'ın tüm özelliklerini belirten kitapçık ve CD gibi tanıtım materyalleriyle çalışmaları yürütüyoruz. Bunun yanı sıra Aydın'ın önemli tarım ürünlerinden kuru inciri tanıtımlarda kullanacağız. Aydın Ticaret Borsasınca hazırlanan ambalajlı incirleri fuarlarda tanıtım amacıyla katılımcılara ikram edilecek.'' 
     Aydın'da faaliyet gösteren turizm acenteleriyle iş birliğine gittiklerini, fuarlara acentelerle birlikte katıldıklarını belirten Aktakka, Aydın'a deniz yoluyla giriş yapan turist sayısının önemli ölçüde arttığını kaydetti. 
     Turist sayısındaki artışta en büyük etkenin sezon öncesi yurt dışı fuarlarında yapılan tanıtım çalışmaları olduğunu söyleyen Aktakka, geçen yılın 10 ayında Kuşadası ve Didim limanından 585 bin 785 turistin giriş yaptığını, bu yıl ise aynı dönemde bu rakamın 651 bin 670'e ulaştığını, deniz yoluyla gelen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 11 oranında artış olduğunu belirtti. 
     Afrodisias, Milet Arkeoloji, Yörük Ali Efe, Karacasu Etnografya müzelerini ziyaret eden turist sayısının da arttığını ifade eden Aktakka, geçen yıl 10 ayda 150 bin 149 turistin müzeleri gezdiğini, bu yıl yüzde 17'lik artışla sayının 175 bin 725'e ulaştığını söyledi. 
     Aktakka, Milet, Priene, Magnesia, Alabanda, Alinda, Nysa ve Afrodisias ören yerlerine gelen ziyaretçi sayısında da 10 aylık dönem dikkate alındığında geçen yıla göre yüzde 19 artış sağlandığını, ziyaretçi sayısının 523 bin 725'e ulaştığını ifade etti.