2005 yılından bu yana Bursa"nın Eskikaraağaç Köyü"nde düzenlenen Leylek Şenliği"nin bu yıl 6.sı gerçekleşti. Nilüfer Belediyesi, Kuş gözlem toplulukları, Orman İl Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi, Doğa-Der ve Avrupalı doğa kuruluşlarının destek verdiği Uluabat Gölü ve göldeki çevre sorunlarının tartışılmasını ve önlem alınmasını sağlamak için düzenlenen Leylek Şenliği organizasyonuna, Aydem Elektrik Dağıtım Şirketi"de hizmet bölgesi içinde leylekler için elektrik direkleri üzerine yaptığı yaşam platformları ve koruma çalışmaları nedeniyle özel davetli olarak katıldı.
Üç gün süren etkinliğin ilk gününde Elektrik Hatları ve Kuşlar atölyesi sunumları yapıldı. Atölyede kuşların yaşam alanlarını tehdit eden etkenler vurgulandı. Etkinlikte Söke ve çevresinde başlatılan leylekleri koruma projesini anlatan Aydem Söke İşletme Müdürü Levent Yiğiter, göçmen kuşlar için elektrik direkleri üzerinde özel hazırlanan yapay yaşam platformlarının ve izolasyon çalışmalarının başarılı sonuçlar verdiğini ve 2010 yılı içinde elektrik hatlarından oluşan kuş ölümlerine rastlanılmadığını kaydetti.
Uludağ Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. İsmet Arıcı ve Doğa-Der üyesi Franziska Arıcı, ekosistemi koruyan ve çevreye duyarlı çalışmalarından dolayı Aydem Elektrik Dağıtım Şirketine teşekkür ettiler. iha