Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Aydın Bener, AYDEM Didim Şube Müdürü Atilla Ersoy, Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Destici, Özbey Talayhan ve Adem Konuş ile AYDEM Didim ilçe yöneticileri ile elektrikçi esnafı katıldı. Toplantıda konuşan AYDEM Didim Şube Müdürü Atilla Ersoy AYDEM’in Didim’deki çalışmalarını sürdüreceğini söylerken, elektrik birim fiyatlarının yapılacak düzenlemeyle bölgesel şekilde ayrılacağını ve bölgesel birim uygulamasına geçilebileceğini öne sürdü.
“KAÇAK EN BÜYÜK SORUN”
Ersoy AYDEM olarak Didim’de yaşadıkları en büyük sorunun kaçak kullanım olduğunu söylerken “Maalesef kaçak kullanım çok yaygın, Tek abone olan inşaatlarda bu sık karşılaşılıyor. Burada inşaat tamamlandıktan sonra evin sahibi yada kiracısı abone var mı yok mu, dağıtım sözleşmesi var mı yok mu demeden kişisel menfaatlerini düşünerek saati elektrikçiye taktırıp geçiyor. Abonesiz kullanımda kullanılan kaçak miktar ise küçük rakamlar değil, Didim’de 20 bin KW’lik kaçak kullanım söz konusu… Bizim sizden istediğimiz abonesiz sayaç bağlamaktan vazgeçelim. Bu konuda ciddi yaptırımlar gelecek ve konu savcılığa intikal ettirilecek.”diye konuştu.
“SAYCI KIRANA-ATANA CEAZİ YAPTIRIM”
Ersoy ayrıca 2002-2003 yıllarında 20009 yılına kadar geçen sürede çok fazla abone yapıldığını söylerken “Bu süreç içerisinde takılan sayaçlarda ciddi kayıplarımız söz konusu, bu süre içinde elindeki sayaç sökülüp atıldığında ne kadar elektrik kullandığını tespit etmemiz zor. Saatini atan, kıran yok eden olursa konunun hukuki olarak takipçisi de olunacaktır.”denildi.
Elektrikçi esnafı ise özellikle inşaat aboneliklerinde sayaç bağlama anlamında sıkıntı yaşadıklarını belirterek abonelik yapımı aşamasında kaçağın önlenmesi için çeşitli öneriler sundu. AYDEM Şube Müdürü Ersoy önerilerin değerlendireceğini belirterek kendilerinin de kaçak kullanım ve diğer hususlarda hassas davranmalarını istedi.