Spor Toto Süper Lig ekibi Bucaspor ile anlaşma sağlayan teknik direktör Samet Aybaba, ligde kalıcı olmak açısından, ilk yılın önem taşıdığını, çalışmalarına bu düşünceyle başlayacağını bildirdi.

Sarı-lacivertli takımın anlaşma sağladığı tecrübeli teknik direktör, Kaynaklar Seyit Mehmet Özkan Tesisleri'ne geldi. Burada basın sözcüsü Timur Yaykıran ve takımı çalıştıran antrenör Behiç Basatuğrul'dan bilgi alan Aybaba için, yardımcılarının da İzmir'e gelmesinin ardından yarın imza töreni düzenleneceği kaydedildi.

Aybaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işi gereği tüm takımları izlediğini, bu çerçevede Bucaspor'u da tanıdığını belirterek, şunları söyledi:

''Bucaspor'u tercih etmemde en büyük neden güçlü bir altyapısının olması, futbolu seven yöneticiler ve futbola aç bir şehir. İzmir yıllardır Süper Lig'e hasretti. Bütün bunlar birleşince biz de kendi birikimlerimizi yansıtalım, bir yandan yarışırken, altyapıdan da futbolcular çıkaralım diye düşündük.

Elbette işimiz kolay değil, her maçımız final olacak. Ligde kalıcı olmak için ilk yıl önemli. Lige bu sene sıkı tutunacağız. Daha sonra farklı projeleri ortaya koyacağız.''

Bucaspor'un kadrosuna ilişkin soruya karşılık Aybaba, ''80 milyon avro harcayan takımlar bile hala 'eksiğimiz var' diyebiliyor. Elimizdeki mevcut kadrodan en iyisini çıkaracağız, altyapıdan da takviye yapacağız'' cevabını verdi.

Kulüp basın sözcüsü Timur Yaykıran ise Aybaba'nın ''ciddi fedakarlıklar yaparak'' tekliflerini kabul ettiğini belirtti.

Yaykıran, ''Samet Aybaba'yı İzmir'e kazandırdığımız için mutluyuz, kendisine teşekkür ediyoruz. Altyapımız, iyi bir kadromuz, iyi bir tesisimiz var. Hocamızın tecrübesi, altyapıya vermiş olduğu önem... Bütün bunlar birleştiği zaman İzmir'de iddialı bir takım olacağız. Bu gelişmeler Bucaspor için bir fırsat olabilir'' dedi.

A.A.