Şişli Ayazağa'da yaklaşık 200 kişilik inşaat işçisiyle, yaklaşık 400 kişilik mahalle sakininin arasında taciz iddiaları üzerine yaşanan taşlı sopalı kavgaya Şişli, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra çok sayıda Çevik Kuvvet ekibiyle Özel Harekat Polisi müdahale etti.

Olay, akşam saatlerinde Şişli Ayazağa Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir lunaparkta meydana geldi. İddiaya göre, mesai saati çıkışı şantiyeye dönen işçiler cadde üzerinde bayanlara tacizde bulundu. Tacizde bulunduğu iddia edilen işçi grupla mahalle gençleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından olay yerinden ayrılan şantiye çalışanları, kısa süre sonra yaklaşık 200 kişilik bir grupla olay yerine geri geldi. Bu durum üzerine mahalle sakinleri de kısa sürede olay yerinde toplanarak işçilerin üzerine yürüdü. Kısa süreli laf atışmalarının ardından mahalleli ile şantiye çalışanları arasında taşlı sopalı kavga çıktı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Şişli ve Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yetersiz kaldı. Grubun arasına giren bir polis aracı, yaptığı uyarılara rağmen grubu dağıtamadı. Gruptaki vatandaşlar bu kez de polis aracına tepki gösterdi. Olay yerine sevk edilen ekipler yetersiz kalınca bu kez devreye Çevik Kuvvet ekipleri girdi. Çevik kuvvet ekipleri iki grup arasında bariyer oluşturdu.

Şantiyede çalışan işçiler bu kez de polisle tartışmaya başladı. Şantiyede çalışan işçiler bir araya boşluktan yararlanarak tekrar karşı gruba taş atmaya başladı. İşçiler uzun süre polis tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şantiye girmesi istenen işçiler, uyarılara uymayınca Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Polis grupları güçlükle ayırırken, yaşanan arbede atılan taş ve sopalar nedeniyle bazı vatandaşlarla birlikte bir de gazeteci yaralandı.

Olayın gören bir vatandaş, 'Akşam saatlerinde bir bayan tacize uğrayınca kavga çıktı. Bunun üzerine karşılıklı kavga başladı' dedi. Apartmanın dördüncü katında bulunan bir bayan ise kavgada silah kullanıldığını iddia ederek, 'Eve kurşun isabet etti' dedi. Yaşanan gerginlik şantiye işçilerinin şantiyeye gelmesi ile son buldu.

Polisin olay yerindeki güvenlik önlemleri sürüyor.