Namaz sonrası Ayasafyo Müzesi önünde basın açıklaması yapan İl Başkanı Güven Hizarcı, din ve milliyet adına her türlü bölücülüğün yapıldığı, açılım kisvesi altında asıl sorunların ideolojik hesaplaşmalara kurban edildiği bir süreç yaşandığını söyledi. 
 
Güven Hizarcı, "Son günlerde milletimizin zihninde oluşturulmak istenen yeni Türkiye imajı bir takım müspet gelişmeleri doğursa da kültür politikalarında sınıfta kalmıştır. Bir zamanlar 9’uncu Senfoni’nin çağdaşlık gösterisi olmasından rahatsızlık duyanlar millettin teveccühü ile iktidara geldiğinde Asayofya Camii’sinde vaftiz odalarının açılması, sözümona melek gravürlerinin gökyüzüne çıkarılmasını modernlik sanmaktadır. Kendi kökleriyle barışık 500 yılı aşkın süredir Asayofya’dan yükselen adalet ışığı Üsküp’ten Kaşgar’a uzanan güçlü Türkiye’nin mihenk taşı olacaktır" dedi. 
 
Tekbir getiren grup "Zincirler kırılsın. Asayofya açılsın" diye bağırdı. Namaz kılınırken turistler fotoğraf çekti. Aralarında bayramlaşan gruptakiler daha sonra dağıldı. (dha)