Bayram için ekonomik alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak yeri semt pazarları, seyyarlar ve ucuzluk ürünü satan dükkanlarda bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Dar gelirlinin uğrak noktası seyyarlarda, 3 adet çorap 1 liraya, pantolon, kazak ve gömlekler ise 5 liraya alıcı buluyor. Yine semt pazarlarında ve ucuzluk ürünü satan dükkanlarda kösele ayakkabılar 15, bay-bayan spor ayakkabılar ve bayan deri ayakkabılar 7,5, çocuk pantolonları 3, kabanlar 20 liradan başlayan fiyatlardan satılıyor.

Dünyaca ünlü markaların imitasyon spor ayakkabıları ise seyyarlarda 20-25 liradan alıcı bekliyor.

Seyyar satıcı Sami Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satışların Ramazan bayramına göre çok daha iyi olduğunu söyledi.

Özellikle dün satışların beklentilerini karşıladığını dile getiren Yiğit, bugün de sabah saatlerinden itibaren hareketliliğin başladığını bildirdi.

Her yıl bayram öncesi düzenli olarak seyyar tezgah açtığını ifade eden Yiğit, ''Parasının hesabını bilenler bizden alışveriş yapıyor. Aynı ürünü piyasadan çok daha ucuza satıyoruz'' diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi alt geçidindeki dükkanın sahiplerinden Cafer Koçaker de bayram öncesi satışların iyi olduğunu söyledi.

Vatandaşların daha çok ucuz ürünleri tercih ettiğini dile getiren Koçaker, özellikle 7.5 liraya sattıkları bay-bayan spor ayakkabılarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

AA