Yeşil Kundura, kriz ortamında talebi canlandırmak amacıyla sezon indirimi uygulamasına son vererek 365 gün indirim kampanyası modeline geçti.


Buna göre 1 Nisan 2009 tarihi itibariyle belirlenen ayakkabı fiyatları bir yıl boyunca değiştirilmeyecek. Gerçekleştirilen indirimle Yeşil"de yüzde yüz kösele ve deri ayakkabının fiyatı da 39 TL"ye düşürüldü. Ağırlıklı fiyatlar ise 39 ile 99 TL arasında değişiyor. Yeşil"in yeni fiyat politikasıyla hedefi 2009"da toplam 3 milyon çift ayakkabı satmak.

Yeşil Kundura Genel Müdürü Emel Yeşil Küçükçolak, Yeşil"in ürün gamında toplam 2 bin 800 model yer aldığını ve 11 global markanın da satışının gerçekleştirildiğini belirterek, “Ürünlerimizin yüzde 95"i artık 39 ile 99 TL arasındaki fiyatlarından satılıyor. Örneğin geçen yıl bu zamanlar 179 TL"ye satılan bir ürünün fiyatı şu anda 99 TL"ye indirilmiş durumda. Artık kalite ve uygun fiyatı birlikte arayan her türlü tüketici Yeşil"in hedef kitlesi içinde yer alıyor. Üst gelir gruplarına hitap eden global markalarımız da çok uygun fiyatlarda tüketicilere sunuluyor. Tüketicilerin sezon indirimi beklemesine de gerek kalmadı, biz şu anki fiyatları bir yıl boyunca değiştirmeme garantisi veriyoruz” dedi.

“KRİZ BİZE YENİ BİR YOL HARİTASI ÇİZDİRDİ”

Yeşil"in yeni fiyat politikasını açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Yeşil Kundura Genel Müdürü Emel Yeşil Küçükçolak, yeni satış politikasıyla 2009"da cironun önemli oranda artacağını öngördüklerini ve bu nedenle mevcut üretim kapasitesini üç misline kadar arttırma hedefinde olduklarını söyledi. Yeşil Kundura Genel Müdürü, krizle birlikte gelen talep daralmasından kendilerinin de etkilendiğini ve sezon sayılan Eylül-Aralık 2008 döneminde satışlarının 82 milyon TL"den 63 milyon TL"ye gerilemesi üzerine, şirket olarak kendilerine yeni bir yol haritası çizdiklerini kaydetti. Genel Müdür Emel Yeşil Küçükçolak, krize endeksli yeni bir ürün gamı geliştirerek, farklı bir fiyat politikası uygulamasına geçtiklerini vurgulayarak “Söz konusu strateji doğrultusunda Yeşil ürünlerini muadilleriyle aynı kalitede, fakat yüzde 50 daha ucuz fiyattan tüketiciye ulaştırmayı hedefledik.Ekonomik kriz perakendede ciddi önlemlere yöneltti. Tüketici, ürünün faydası ve fiyatını artık hassas bir terazide değerlendiriyor” diye konuştu.

“TOPLAM 50 MAĞAZA VE 135 MİLYON TL CİRO HEDEFLİYORUZ”

Emel Yeşil Küçükçolak, Yeşil Kundura olarak 2009 sonunda Türkiye"de 19 ilde toplam 50 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini, bu yıl için 135 milyon TL ciro öngördüklerini, mevcut yüzde 1.8"lik pazar payını da yüzde 3"e ulaştırmayı öngördüklerini ifade etti.

Alım gücünde yaşanan daralma ve tüketicinin giderek fiyat duyarlı bir profil sergilemesinin kendilerini etkin bir süreç yönetimine zorladığını ifade eden Emel Yeşil Küçükçolak konuşmasına şöyle devam etti:

“Firmamızın elindeki üretim ve tedarik potansiyelini etkili bir şekilde kullanarak, kalite ve güvenden ödün vermeden, maliyetlerimizde iyileştirmeye yönelik kapsamlı bir plan yaptık. Sonuç olarak da kalite ve şıklıktan ödün vermeden sektördeki benzer ürünlere oranla yüzde 50 daha düşük fiyatlı bir koleksiyon ile 2009 ilkbahar?yaz sezonunu açtık. Bu sayede tüketicinin sezon sonu indirimlerle bulmayı umduğu fiyatları biz, sezonun başında tüketiciye sunar hale geldik. Rafta bekleyen yüksek kar marjları yerine, satışa dönüşen doğru karlarla çalışan bir sistem kurduk.”

KAMU İHALELERİ YOLUYLA TOPLU SATIŞLARA DA AĞIRLIK VERİLECEK

Emel Yeşil Küçükçolak, yeni lokasyonlarda açılacak Yeşil mağazaları ile de tüketicilere daha da yakın olacaklarını söyledi. Küçükçolak"ın verdiği bilgiye göre, yakın zamanda açılan ve açılacak olan Akmerkez, Kanyon, Eskişehir Espark, Ankara Gordion, Bursa Korupark, Erzurum AVM ve İstanbul Forum mağazalarına ek olarak Yeşil tüm Türkiye"de farklı lokasyonlarda yeni mağazalar açmaya devam edecek.

Yeni strateji doğrultusunda marjlarını indirip, Milli Savunma Bakanlığı ve kurumsal projeler için yapılan üretimlerin ve toplu satışların da hızla devam edeceğini dile getiren Küçükçolak, yeni mağazaların yanı sıra franchising sisteminde de talepleri değerlendireceklerini ve internet kanalıyla satışlara ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.