Özellikle görme engelliler için üretilen ayakkabılar, klimalı ayakkabı ve mayın tarar ayakkabıları bunların en başında geliyor.

Küçükçekmece’de 2002 yılında Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, yaptığı çalışmalarla ayakkabı sektörüne önemli bir iş gücü desteğinde bulunuyor. Türkiye’de sadece ayakkabı sektörü üzerine eğitim veren tek kurum olan TASEV son zamanlarda adından sıkça söz ettiriyor.

2002 yılında eğitime başlayan TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye’de yalnızca ayakkabı sektörü üzerine eğitim veren bir kurum olması ve ayakkabı sektörüne kalifiye eleman yetiştirmesi yönüyle adından söz ettiriyor. Ayakkabı modelistliği ve ayakkabı üretimi dallarında eğitim veren ve 530 öğrenci kapasitesine sahip okulun, yurt içi ve uluslar arası alanda katıldığı yarışmalarda da dereceleri bulunuyor.

TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Deniz Mutlu Güler, okulda nitelikli teknik eleman yetiştirdiklerini söyleyerek , “ Okulumuzda, sektörün ihtiyaçlarına uygun, uluslar arası düzeyde kabul gören ayakkabılar tasarlanıp üretiliyor. Bu vizyondan yola çıkarak verdiğimiz eğitimle sektördeki yetişmiş eleman boşluğunu dolduruyoruz.” diye konuştu.

YURTİÇİ VE ULUSLAR ARASI YARIŞMALARDA ÖDÜL

Okul bünyesinde eğitim gören 530 öğrenci, bilgisayar atölyeleri, cad- cam laboratuar, tasarım, model ve ıstampa atölyesi, saya kesim ve dikim atölyesi, monte ve finisaj atölyesi ve malzeme ve test laboratuarlarında, ayakkabı tasarımından, üretimine kadar tüm alanlarda uygulamalı eğitime tabii tutuluyor. TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin, yurt içi ve uluslararası alanda katıldığı yarışmalarda da dereceleri bulunuyor. Proje tabanlı beceri yarışmalarına katılan okul öğrencileri, bir bölge ikinciliği, iki İstanbul birinciliği, bir il üçüncülüğüne sahip olmalarının yanı sıra ayrıca, uluslararası alanda yapılan yarışmalarda da Türkiye üçüncülüğü bulunuyor.

İLGİNÇ PROJELERLE DİKKAT ÇEKİYORLAR

TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ürettikleri ilginç ayakkabı projeleriyle de dikkat çekiyor. Öğrenciler, görme engellilere yönelik, klimalı, mayın tarar ayakkabıların yanında, yeni proje ve modellerini ayakkabı fuarlarında açtıkları ayakkabı modası ve ayakkabı yan sanayi stantları ile görücüye çıkarıyor. TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, kendi öğrencilerinin yanı sıra MEB ile anlaşmalı olarak açtığı meslek edindirme kursları ile de gün geçtikçe önemi artan ve büyüyen ayakkabıcılık sektörüne kalifiye eleman yetiştiriyor.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında yapılan yatırımlara da önem veren Küçükçekmece Belediyesi TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne de destek vermeye devam ediyor. Okul Müdürü Deniz Mutlu Güler, sosyal donatı alanlarında bahçe ve peyzaj düzenlemeleri yaparak, okul banklarını yenileyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.