Cemaatin ayakkabı hırsızlığı şikayetlerine karşılık cami içine ayakkabılar için kilitli dolaplar yaptırıldı. Caminin 4 ayrı bölmesine yaptırılan yüzlerce ayakkabı dolabının her birinin ayrı bir kilidi bulunuyor. Camiye gelen cemaat ayakkabısını kilitlediği dolabın anahtarını yanına alıyor, çıkarken de ayakkabısını alıp anahtarı dolapta bırakıyor.
 
"NASIL BİR AYAKKABILIK UYGULAMASI YAPARIZ DİYE DÜŞÜNDÜK"

Artan ayakkabı hırsızlığına yönelik böyle bir sistem geliştirdiklerini belirten Ulu Cami İmamı İsmail Akbaş, “Nasıl bir ayakkabılık uygulaması yaparız diye düşündük. Cemaatimizden zaman zaman ayakkabılarının çalındığı konusunda çok sık şikayetler geliyordu. Biz hem ayakkabılığın daha düzenli ve tertipli olması, hem de cemaatimizin ayakkabılarının güvende olması için, namaza başladığı zaman ‘Acaba ayakkabım çalınacak mı’ düşüncesini ile değil de, huzur içerisinde bir namaz kılması düşüncesi ile böyle bir sisteme başvurduk ve uygulamasına başladık. Nasip olursa inşallah Ramazan’a kadar cami içindeki kemerlerin altına tamamen bu uygulamayı yapacağız” dedi.
"DOLAPLARIN KOKULARINA KARŞI HAVALANDIRMA VAR"
 
Ayakkabı dolaplarının özelliğinden bahseden İsmail Akbaş, dolapların kokulara karşı havalandırma bölmelerinin bulunduğunu belirterek, “Özellikle bu şekilde kapak kısmının bir kısmını açık bıraktık ki zaman zaman koku yapmasın diye. Ayrıca tüm dolaplarımızı numaralandırdık. Anahtar ve dolaplar üzerinde numaralar var. Cemaatimiz kolayca numaralardan ayakkabıların koyup alabilecek” dedi.
 
Cami cemaati ise sık sık ayakkabı hırsızlığı yaşadıklarını belirterek, yapılan uygulamanın çok güzel olduğunu söyledi.