Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Ticaret Odası'nın “Rekortmenler Plaket Töreni”nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Çanakkale’de yaşadığı bir olayı anlattı ve “Bir ülkenin başbakanı anma törenine gider de bir Korgeneral ayağa kalkmaz mı. Kalkması gerekir. Kalkmadığı takdirde bedelini öder. Bedelini de ödedi. Çanakkale’de anma törenlere gidiyoruz bu beyefendi ayağa kalkmadı. Ondan sonra gereği yapıldı o ayrı mesele. Ama şimdi bakın gideceği yeri o da buldu” dedi.

Başbakan’ın toplantıda yaptığı konuşmada sözünü ettiği korgeneralin kim olduğu merak konusu olurken ismi geçen konutanın Balyoz Davası’nda tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan MHP Milletvekili adayı Korg. Engin Alan olabileceği iddia edildi.

Engin Alan olayı böyle anlatmıştı

Sözcü Gazetesi’nde geçen yıl konu ile ilgili olarak yer alan haberde ise Engin Alan’ın, Erdoğan'ın bugün dile getirdiği olayla ilgili ifadeleri vardı. Çanakkale'de görev yaptığı yıllarda Erdoğan'a karşı sergilediği tavrı anlatan Alan, "18 Mart törenlerinden Kolordu olarak biz sorumluyduk. Bütün program yapıldı. Bana Vali aracılığı ile haber gönderiyor, 2 saat geç gelecekmiş, töreni geç başlatsınlar diyor! Kabul etmedim, emir değişmez dedim. O da zamanında gelmek zorunda kaldı. Konuşması bitti. Ayağa kalkmadım, alkışlamadım. Olay budur." diye konuştu.

ERDOĞAN ATO'DA KONUŞTU

Erdoğan, “Ankara, bugün artık sadece Hakkari'nin, Edirne'nin, Muğla'nın, Iğdır'ın değil, Bağdat'ın Kabil'in, Trablus'un, Kudüs'ün, Saraybosna'nın dahi yanı başında, bir el uzatımı mesafesinde duruyor. Bugün Ankara, sadece Türkiye'nin değil, bütün mazlum ve mağdur coğrafyaların, yoksul milletlerin umudu, umut ışığı olmak gibi bir misyonu taşıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun, her denklemde Ankara hesaba katılıyor. Her konuda artık Ankara'nın ne diyeceği bekleniyor” dedi.
Konuşmasına, Ankara'da, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve ihracat dalında rekor kıran iş adamlarını tebrik ederek başlayan Erdoğan, ATO Başkanlığına seçilen ve kendisi de bir rekortmen olan Salih Bezci ile arkadaşlarına başarılar diledi.

Başbakan Erdoğan, önceki gün Ankara'da seçim çalışmaları kapsamında 3 ilçede miting gerçekleştirdiğini, bunun yanında, İvedik Organize Sanayi Bölgesinde bir resmi açılış yaptığını, hem İvedik hem de Ostim'e hitap edecek çok önemli eserleri Ankara'ya kazandırdıklarını ifade etti.