Erkeklerde 6, bayanlarda ise 7 eski Grand Slam şampiyonunun katılacağı turnuvada inanılmaz bir rekabet beklenirken, yaz aylarının yaşandığı Melbourne"de sıcak da yıldızları en az rakipleri kadar terletecek

1905"ten beri düzenlenen ve bu yıl 13 eski Grand Slam şampiyonunun mücadele vereceği turnuva büyük sürprizlere gebe

Dünyanın eski 1 numaralı raketi Justin Henin 2004"te kazandığı turnuvaya wild card (özel davetiye) ile katılma hakkı elde ederken bu sene şampiyonayı kazanan erkek ve kadın raketler 2 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi olacaklar.

YILIN ilk Grand Slam"i Avustralya Açık"ta adrenalin seviyesini tavan yaptıracak bir mücadele bekliyor tenis severleri. Erkeklerde Federer-Nadal, bayanlarda Venus-Serena rekabeti, geri dönüş yapan ve sıçrama gerçekleştiren raketler sayesinde 2010"u tam anlamıyla meydan harbine dönüştürecek.

ROGER Federer geçen sene finalde Nadal"a kaybetmiş ancak Roland Garros ve Wimbledon"u kazanıp 15. zaferine ulaşmıştı. İsviçreli her zamanki gibi favori gösterilse de işi kolay değil. Nadal diz sakatlığından kurtuldu ve ezeli rakibinin "1 numara" apoletini sökmek amacında.

Ancak Rus raket Nikolay Davydenko, Katar finalinde hazır bir Nadal"ı 3 sette yenerek uzun yıllar sonra gerçek potansiyelini korta yansıttı. Davydenko, 2009 Masters"ı kazanırken 13 kez üst üste yenildiği Federer"i de ilk kez mağlup etti. Rus raket Katar 2010"da hem Federer hem de Nadal"ı yenip şampiyonluğa ulaştı. Geçen seneki Wimbledon finalisti Andy Roddick, ABD Açık şampiyonu Juan Martin del Potro ve 2 sene önceki şampiyon Novak Djokovic de Federer-Nadal finaline taş koyabilirler.

BAYANLARDA ise Belçikalı Kim Clijsters ve Justine Henin"in dönüşü seviyeyi inanılmaz yükseltti. ABD Açık"taki Clijsters performansı ve 1 hafta önce Brisbane finalinde ikilinin kapışması etkileyiciydi. Grand Slam turnuvalarına hep iddialı gelen Venus ve Serena Williams kardeşler de unutulmasın. Geçen yılın şampiyonu Serena, Belçika akınına kesinlikle "dur" demek isteyecektir.

SHARAPOVA, İvanovic ve Kuznetsova da daha önce Grand Slam kazanmış raketler. Sharapova 2 hafta önce Venus"ü yenerek omuz sakatlığından kurtulduğunu kanıtladı. ABD Açık finalisti Wozniacki ve Safina"nın performansları da merak konusu. / vatan