ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, icra davasına giren avukatlar Nihal Karaaslanoğlu ve Feridun Öncel, Adliye çıkışında önce müvekillerinin davalı Mehmet Akcan'ın saldırısına uğradı. Nihal Karaaslanoğlu, saçını çekerek tehditler yağdıran Akcan'dan şikayetçi olurken, bu kez 2 avukatın ilçeden ayrıldıkları cipe arkadan ateş açıldı. Avukatlar saldırıdan yara almadan kurtulurken, güvenlik güçleri kaçan ve Akcan'ın yakını olduğu belirlenen 3 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Malatya Barosu'na kayıtlı avukatlar 32 yaşındaki Nihal Karaaslanoğlu ile 36 yaşındaki Feridun Öncel, dün sabah saatlerinde müvekkillerinin duruşmasına katılmak üzere Akçakale Adliyesi'ne geldi. Burada görülen duruşmanın ardından Adliye'den çıkışında davalı kişilerden Mehmet Akcan, avukatlardan Nihal Karaaslanoğlu'nun saçını çekip, tartaklayarak tehditler yağdırdı. Adliye görevlilerinin araya girmesinin ardından avukat Karaaslanoğlu, Akcan'dan şikayetçi oldu.

Şikayetin ardından 2 avukat, Nihal Karaaslanoğlu yönetimindeki 44 NL 636 plakalı ciple Malatya'ya dönmek üzere yola çıktı. Ancak Şanlıurfa- Akçakale karayolunun 14'üncü kilometresinde avukatların bulunduğu cipe, arkadan gelen ve plakası öğrenilemeyen bir otomobilden tabancayla ateş açıldı. Saldırganlar, sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Saldırıda yarala almayan avukatlar, durumu telefonla güvenlik güçlerine bildirerek yardım istedi.
İhbarın ardından olay yerine gelen jandarma yaptığı incelemede, cipe 4 kurşun isabet ettiğini saptayarak, saldırganları araştırmaya başladı. Yapılan araştırma sonrası, silahlı saldırının davalı kişilerin yakınları olan Şükrü, Sinan ve Alaattin Akcan tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Evlerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan jandarma, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
DHA