Aydın merkez Atatürk Meydanı"nda gerçekleşen etkinlikte cübbelerini giyen Aydın Barosuna kayıtlı avukatlar Atatürk Anıtı"na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Buradaki törenlere Aydın Baro Başkanı Sümer germen ve Aydın Barosu"na kayıtlı çok sayıda avukat katıldı.
Burada 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Baro Başkanı Germen, yaşanan çeşitli olumsuzluklar nedeniyle bu günü buruk kutladıklarını ifade ederek, “Çoğulcu, katılımcı ve eksiksiz demokrasinin temel koşulu hukukun üstünlüğünün egemen olduğu hukuk devletidir. Hukuk devleti ilkesi, devletin tüm organları ile gerçek ve tüzel kişilerin de kendilerini hukuk kurallarıyla bağlı kabul ettiği bir anlayış içerir. Tüm kurum ve kurallarıyla işleyen hukuk devletinin olmazsa olmaz koşulu bağımsız yargıdır. Ülkemizde olduğu gibi yasama ile yürütmenin birlikteliği bir başka anlatımla tek elde toplanması halinde yargı bağımsızlığının önemi daha da artmaktadır. Zira yasamanın yapmadığı denetim görevini yargı yerine getirmek suretiyle iktidarın sınırsız gücünün keyfiliğe dönüşmesini engellemektedir” dedi.
Hak arama özgürlüğü ve bağımsız savunmanın bekçileri olan avukatların kendi günlerini kutlarken, savunma, meslek sorunları, hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve hukuk devleti alanındaki sorunlar halen devam ettiğini iddia eden Germen, “Unutulmamalıdır ki; avukatlık mesleğinden alınan her yetki, savunma hakkına vurulmuş bir darbedir. Mesleğimizle ilgili yapılan her türlü haksız uygulamalara karşı Aydın Barosu olarak; bugüne kadar ki mücadelemiz bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Bu mücadelede Meslektaşlarımızın birlik, beraberlik içinde bugüne kadar olduğu gibi Baroyla birlikte mücadeleye katkı yapacaklarına inancımız tamdır” diye konuştu.
5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Meydanı"nda düzenlenen törenlerin ardından Aydın"daki kutlamaların Aydın Barosu tarafından bu akşam düzenlenecek olan kokteyl ile devam edeceği belirtildi.