Avukat Mehmet Turcan, yaptığı açıklamada, dernek olarak hukuk ve demokrasi adına atılan olumlu adımların yanında olmaya çalıştıklarını bildirdi. Her kesimin, rengi, dili, ırkı, cinsiyeti, mezhebi, aidiyeti ne olursa olsun mağduriyet adına yaşanmış bir şey varsa yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Turcan, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin demokrasinin ana unsuru, en önemli aktörleri olduğuna inandıklarının altını çizdi.

Yeni anayasa hazırlıklarının hızlandırılması gerektiğine vurgu yapan Turcan, ülkede sivil bir anayasa hazırlanmasının öncelikli konu haline getirilmesi gerektiğini,, bir an önce bir sonuca gidilmesinin şart olduğunu düşündüklerini ifade etti.
Siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine konuya ilişkin olarak büyük görevler düştüğünü ifade eden Turcan, "Dernek olarak Türkiye'nin artık karanlık işlerden, karanlık ilişkilerden kurtulması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkenin ekonomisinin ve demokrasinin hedefe konulup bütün siyasi partilerin iş birliği içinde çalışması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.