Çarşı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Avukat Serkan Sönmez'in cenazesi, Yuva Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

Cenazeye, AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Sönmez'in mesai arkadaşları, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede gazetecilere açıklama yapan Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Serkan Sönmez'in başarılı bir avukat olduğunu belirterek, Sönmez'in öldürüldüğünü düşündüklerini bildirdi.

Sönmez'in hunharca bir saldırıya maruz kaldığını iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Savcılık soruşturmasını sürdürüyor. Akabinde biz de bu soruşturmanın peşinde olacağız. Dosyada, gizlilik kararı var, bazı hususlarda bütün bilgilere vakıf değiliz. Ancak, araştırmalarımız kendi çapımızda devam ediyor. Avukat arkadaşımız çok başarılı bir insandı. Bu olayı çok çirkin bir provokasyon olarak düşünüyoruz. Arkadaşımızın öldürüldüğünü, öldürüldükten sonra üzerine o kıyafetlerinin giydirildiğini düşünüyoruz.''

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, avukat Serkan Sönmez'in bir dava için İstanbul'a gittiğini öğrendiklerini belirterek, olayla ilgili araştırmanın devam ettiğini ifade etti.

Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez, bir dava için gittiği İstanbul'da kaldığı otel odasında ölü bulunmuş, Sönmez'in üzerinde gecelik olduğu iddia edilmişti.