Antalya'nın Alanya ilçesinde imitasyon olarak satılan ürünleri tespit etmek için gelen bir spor giyim firmasının (Adidas) avukatı Ali Akyol, sahte ürün tespitine gittiği bir mağazada saldırıya uğradı. Linç edilmek istenen avukat, bir banka şubesine sığındı.

Alanya Hükümet Caddesi üzerinde daha önceden tespitini yaptığı 4 mağazaya giderek, dünyaca ünlü bir spor giyim firmasının imitasyon ürünlerini sattıklarına dair tutanak tutmak isteyen avukat Ali Akyol, esnafın tepkisine rağmen tutanak tutmaya devam etmek isteyince saldırıya uğradı. Linç edilme korkusu yaşayan avukat, İş Bankası Çarşı Şubesi´ne girerek, 155´i arayıp polisten yardım istedi. Bu sırada çevredeki esnaf da banka şubesi önüne toplanıp, avukata tepki gösterdi. Yardım talebi üzerine bankaya gelen polis ekipleri esnafı dağıtamayınca, takviye kuvvet ve çevik kuvvet ekibinden destek istedi. Takviye ekipler ve çevik kuvvet ekibinin gelmesiyle sinirli esnaf güçlükle dağıtılırken, avukat Akyol polis aracıyla bankadan çıkarılarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Esnaf, ``Yıllardır bu işi yapıyoruz. Ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz. Eğer bu işe kökten çare aranıyorsa imalatçılardan sorulmalı. Bizim anamız ağlamış'' sözleriyle tepkisini dile getirdi. / milliyet