Sosyal Güvenlik Kurumu "Avuç İçi Damar Okuma" olarak bilinen biyometrik kimlik doğrulama işlemi sistemine geçiş için Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yaptı.

Sağlık Aktüel adlı internet sitesinde yer alan habere göre, SGK tarafından 22 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile hastaların sağlık hizmet sunucularına müracaatında "Avuç İçi Damar Okuma" olarak bilinen biyometrik kimlik doğrulama işlemi sistemine geçiliyor.

Kimlik doğrulamada kullanılacak olan biyometrik sistem ve uygulamaya geçilecek sağlık hizmeti sunucuları, uygulama tarihi ile uygulamaya ilişkin usul ve esaslar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenecek.

BİYOMETRİK KİMLİK DOĞRULAMA YAPMAYANLARA YAPTIRIM

Yapılan düzenleme ile biyometrik kayıt işlemi veya biyometrik kimlik doğrulama işlemini usulüne uygun yapmayan ve bu nedenle bir başka kişiye sağlık hizmeti sunulması nedeniyle Kurumun zarara uğramasına sebebiyet veren sağlık hizmeti sunucularından ödenen tutar geri alınır hükmü getirildi.

İLK BİYOMETRİK TANIMLAMA HASTANE TARAFINDAN YAPILACAK

Hastaların hastanelere müracaatı sırasında ilk biyometrik verinin Kurum veri tabanına kayıt işlemi hastaneler tarafından yapılacak. Hastaneler, ilk biyometrik verinin Kurum veri tabanına kayıt işleminde hastalardan beyan ve taahhüt belgesi almak zorunda olacak.