Uzanlar ile yaptığı film anlaşması yüzünden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile mahkemelik olan ve sonuçta 1 milyon dolar ödemek durumunda kalan sanatçı Hülya Avşar, "Birileri göz nuru sanatçınızı kekledi, yardımlarınızı esirgemeyin" dedi. Hülya Avşar, kızkardeşi Helin Avşar"ın internet sitesi Guardianturk.com"daki köşe yazısında, "Kendimi hortumlanmış hissediyorum" diyerek, TMSF"den kurtulmak için o günlerde önüne getirilen her kağıdı imzaladığını, bu yüzden artık istese de bu konuda mahkemeye başvuramadığına dikkat çekti.

KEKLENDİM HEM DE: Hülya Avşar, "TMSF ve ben!" başlıklı yazıda, nasıl TMSF sanatçısı olup çıktığını şu sözlerle kaleme aldı: "Zamanında Uzan"larla imzalamış olduğum iki filmlik anlaşmaya Uzan"lar uymadığı için yapılmamış olmasından dolayı (elimizde yapamadıklarına dair belgeler de var) ve bir süre sonra sürenin bitmiş olması takibinde TMSF "nin Uzan"ların şirketlerine el koyması nedeniyle bir TMSF sanatçısı olup çıkıvermiştim. Ve işte bu noktadan sonra ayva mı dersiniz, hap mı dersiniz, zoka mı yoksa kapak mı bilemem. TMSF kapıma dayandı."

İNANILMAZ BİR HESAP: Avşar, yazısında film şirketinden 350 bin dolar almasına karşın faiziyle beraber 2 milyon dolara yakın hesap çıkarıldığını belirterek, şöyle devam etti: "Ben de, böyle bir hakları olmadığını söyleyerek avukatım aracılığıyla cevap verdim. Ama TMSF "Biz TMSF"yiz, onlar Uzan"dı. Paramızı geri alırız" dediler. Mahkemeler süreci başladı. Fakat henüz sonuç belli olmadan ve hiçbir ön uyarı yapılmadan tüm mal varlığıma ve banka hesaplarıma el kondu, inanılmaz bir hesap çıkarıldı. Güya sanatçı dostu olduklarını söyleyerek, parayı 1 milyon küsur dolara indirdiler. Taksit kolaylığı sağlayacaklarını ama TMSF"ye bir daha dava açmamam gerektiğini söylediler ve o gün avukatımın gelmesine izin vermediler."

KURTULMAK İÇİN HER ŞEYİ İMZALADIM: "Ben de; her şeyim hacizli, hesaplara el konmuş ve de annemin hastalığına denk geldiği dönemde ve TMSF "den kurtulmak için önüme uzattıkları káğıdı imzaladım" diyen Avşar, yazısına şöyle devam etti: "Avukatımın itirazlarına rağmen parayı ödedim.. Ve bir süre sonra Yargıtay, TMSF"nin bu yaptığını "Bu işi tekrar inceleyelim" diyerek ödeme yapmamı durdurdu. Ama ne yazık ki ben ödemiştim. Ama şimdi istesem de mahkemeye başvuramıyorum. Kısacası kendimi hortumlanmış olarak hissediyorum."

Hükümetten yasa değişikliği ricası

"BEN hakkım olanı geri alamıyorum" diye soran Hülya Avşar, yazısına sözlerine şöyle nokta koydu: "Şimdilik efenim efenim, hükümetimizden bir ricam vardır. Acaba benim için de ufak bir yasa değişikliği yaparlar mı? Ufacık bir değişiklik canım. Sadece "Baskı altında imzalatılan káğıtlar geçersizdir, taraflar haklarını mahkemelerde aramalıdır" deyin. Eğer çok problem olacaksa bir de takke meselesi atıveririz ortaya, arada kaynatırız. (Takkeli erkekler üniversiteye girmeli mi girmemeli mi?" deyin ha!.. Gurban olduğum ülkemin duyarlı hökümetüne kısaca deyum ki, birileri göz nuru sanatçınızı kekledi. Yardımlarınızı benden esirgemeyiniz. Bir mağdur."